Huippukokit paljastavat: Näin hurmaat naisen keittiössä

MTV3:n Makuja-osio pyysi suomalaisia huippukokkeja paljastamaan, millä ruoilla tie käy varmimmiten naisen sydämeen.

Kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi suomalaiset kokit paljastavat, minkälaisilla ruoilla naiset heidän mielestään hurmataan – ja mitkä ovat ne pahimmat mokat!

Akseli Herlevi: Unohda valmisruoat ja yritä edes

Suomen ensimmäinen Top Chef, Makuja-kokki Akseli Herlevi luottaa naisten lempiherkun voimaan.

– Suklaallahan se nainen hurmataan! Varma valinta on joku tahmainen suklaakakku.

Akseli ei suostui kuitenkaan paljastamaan, onko kokilla omakohtaista kokemusta tämän hurmaustaktiikan toimivuudesta. Sen sijaan varmin tapa mokata on Akselin mielestä tarjota naiselle valmisruokaa.

– Uskon, että hurmaaminen onnistuu, jos edes yrittää tehdä itse ruokaa. Valmisruoalla ei onnistu.

Henrik Poulsen: Unohda ABC, keskity tunnelmaan

Ravintoloitsija-keittiömestari Henrik Poulsen uskoo, että tunnelmalla voi hurmata naisen ruokaakin paremmin.

– Kyllä se hurmausruoka riippuu ihan daamista. Yleissääntö on se, että tekee ruoat ajatuksella ja huolehtii oikeanlaiseta tunnelmasta. Jos vie naisen ulos syömään, niin ei kannata tyytyä pelkkään pääruokaan, vaan ajatella kokonaisuutta aina alkuruoista hyviin juomiin.

Ravintolan valintaankin kannattaa Poulsenin mukaan kiinnittää huomiota.

– Ravintolaksi kannattaa valita joku sopivan rento. Ei siis mitään ABC-myymälää tai Chez Dominique'ta, vaan jotain siltä väliltäl

Hyvä keväinen hurmausruoka voisi Poulsenin mukaan olla esimerkiksi vihreä parsa kalan ja hyvän kastikkeen kera. Tämän ruoan kanssa sopii pullollinen hyvää riesling-viiniä. Pahin moka on Poulsenin mukaan ryhtyä kokkauspuuhiin, jos ei yksinkertaisesti hallitse sitä ollenkaan.

– Kyllä sillä sähläämisellä saa sitten pilattua treffit. Jos on seurustellut jo pidemmän aikaa, niin sitten nainen voi ehkä antaa anteeksi, Poulsen naurahtaa.

Harri Syrjänen: Ylitä rima arkiruoasta – tarkista allergiat!

Televisiokokki Harri Syrjäsen mielestä naisen hurmaukseen ruoalla riittää usein se että yrittää. Syrjänen korostaa, että kokemattoman kokin ei tarvitse lähteä tekemään ruoasta liian vaikeaa.

– Toki pitää pyrkiä ylittämään rima arkiruoasta, muttei tehdä ruoanlaitosta liian hankalaa.

Syrjänen kehottaa kuitenkin välttämään jo moneen kertaan nähtyjä tylsiä perusruokia, kuten kanapastaa.

– Hyvä ruokalaji alottelevallekin kokkaajalle on kanasta valmistettu Saltimbocca, jossa käärit vain kanan rintapalan ympärille ilmakuivattua kinkkua ja salviaa ja suljet paketin hammastikulla, ja sitten haudutat kanaa valkoviinissä.

Syrjänen muistuttaa että allergiat on aina hyvä tarkistaa etukäteen, jottei illallinen pääse päättymään ikävästi.

– Jos kokkaa ensi kertaa naiselle jota ei tunne kovin hyvin, niin kannattaa selvittää mahdolliset allergiat hyvissä ajoin.

Jälkiruoaksi naisen hurmaukseen Syrjänen suosittelee herkullista ja kätevää pannacottaa.

– Pannacotta on herkullinen ja myös helppo jälkiruoka, sillä sen voi valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen. Saltimboccan jälkiruoaksi sopii erinomaisesti esimerkiksi rosmariinipannacotta, Syrjänen vinkkaa lopuksi.

Petra Kiiski / Riika Nykänen/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat