Mainos

Huippuasianajaja lätkärangaistuksista: Tämä ei jää tähän

Huippuasianajaja Henry Saleva uskoo, että Jokeri-pelaajan Semir Ben-Amorin saama rangaistus SM-liigalta ei jää hänen ainoaksi rangaistukseen. Entinen huippulätkäpelaaja Saleva pitää varmana, että Ben-Amor saa syytteen nyrkkien heiluttelustaan.

– Jos asia ei mene syyttäjälle ja lopulta oikeuden päätettäväksi, kenenkään oikeustaju ei sitä ymmärrä. Miten Ben-Amor tuomitaan, sen aika sitten näyttää, Saleva totesi Huomenta Suomen lähetyksessä.

Hänen mielestään myös Jokereiden valmennusjohto saattaa joutua oikeuden eteen.

– Uskon, että Jokereiden valmennusjohtoa tullaan epäilemään rikoksesta. Videolla on ollut selkeä näyttö yllytyksestä. Se on kuitenkin eri asia, riittääkö näyttö syytteeseen ja tuomitsemiseen, Saleva totesi.

Hänen mielestään HIFK-pelaaja Ville Peltonen oli selkeä kohde jo ennen ottelun alkua. Tapaus on Helsingin poliisilla esitutkinnassa.

Salevan mielestä SM-liiga pystyi nyt selkeästi näyttämään, mikä sarjassa on hyväksyttävää ja mikä ei.

– Tämä oli linjaviesti pelaajillekin. Minusta SM-liigan päätös oli onnistunut, Saleva selvittää.

Jokereiden hyökkääjä Semir Ben-Amor sai SM-liigan kautta aikojen kolmanneksi pisimmän pelikiellon. Hän sai HIFK:n Ville Peltoseen kohdistuneesta hyökkäyksestä 18 ottelun pannan.

Toiseksi kovimmin syyskuun 1. päivän tapahtumista rangaistiin HIFK:n Juuso Salmea, joka sai 12 ottelun pelikiellon. Hänen joukkuetovereistaan Ilari Melartille ja Siim Liivikille langetettiin kuuden ottelun pelikiellot. Jokereista Jarkko Ruudun pelikiellon pituus on neljä ottelua ja Ossi Väänäsen yksi ottelu.

Valmentajista Jokereiden Tomi Lämsä ja Tomek Valtonen sekä HIFK:n Pasi Sormunen saivat kukin kahdeksan ottelun toimintakiellot. Lisäksi liiga mätkäisi Jokereille sopimussakkoa 40000 euroa ja HIFK:lle 25000 euroa.

(MTV3)

Katso asianajaja Henry Salevan haastattelu: (Huomenta Suomi 12.9.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.