Huiman rajapyykin rikkova Kristian Kuusela on saavuttanut urallaan paljon – "Muistan yhä ensimmäisen otteluni"

2:41
Kristian Kuusela rikkoo perjantaina upean 1 000 SM-liigaottelun rajapyykin.

Kolme puolustajaa on 2000-luvulla saavuttanut miesten jääkiekkoliigan tuhannen runkosarjaottelun rajapyykin, ja Tapparan Kristian Kuusela saavuttaa tällä tietoa perjantaina rajan ensimmäisenä hyökkääjänä.

Tappara kohtaa tuolloin vieraissa Rauman Lukon.

– Ei ole vammoja, ja tarkoitus on pelata Lukkoa vastaan. Odotan mielenkiinnolla ottelua, mutta samalla keskityn siihen samalla tavoin kuin aina otteluihin, Kuusela sanoi keskiviikkona Tapparan voitettua Kärpät jatkoajalla.

Voitto huojensi varmasti Kuuselan, 38, mieltä, vaikka hän ei ole tällä kaudella vielä avannutkaan pistetiliään. Koossa on jo 999 ottelusta saldo 261+419=680. Joukkueen menestys on aina tärkeämpää.

– Uran tärkeimmät saavutukset ovat maailmanmestaruus, Ruotsin mestaruus ja kolme SM-liigan mestaruutta. En laita niitä mihinkään arvojärjestykseen, Kuusela sanoi.

Ensimmäinen liigamaali ja -ottelu muistissa

Kuusela siirtyi jo C-juniorina Tapparaan kaudeksi 1997–1998. Hän ei A-juniorikausiensa jälkeen mahtunut kaudeksi 2002–2003 mestaruutta juhlineeseen Tapparaan, vaan aloitti liigauransa Ässissä.

– Muistan yhä ensimmäisen otteluni, joka oli HIFK:ta vastaan Porissa, ja ensimmäisen maalini tein pari päivää myöhemmin Ilvestä vastaan Tampereella. Lauoin takatolpalta viidellä kolmea vastaan. Kiekko on tallessa, ja näin viime vuonna maalin videoltakin, Kuusela sanoi.

Kiekkoja on tallessa lukuisia muitakin. Viiden Ässissä vietetyn kauden jälkeen hän pelasi neljä kautta Kärpissä ja kaksi Bluesissa ennen siirtymistään Tapparaan vuonna 2013.

– Yksittäisistä otteluista paras on ollut Kärpissä, kun tein tehot 4+1 Ässiä vastaan tammikuussa 2008, Kuusela sanoi.

Rajapyykkejä on rikottu paljon. Huhtikuussa 2018 Kuusela nousi pudotuspelien parhaaksi maalintekijäksi Petri Variksen ohi tekemällä Turussa 41. maalinsa ja vuotta myöhemmin parhaaksi pistemieheksi Kari Jalosen edelle 115 tehopisteellä.

– Olen pystynyt pelaamaan ilman suurempia vammoja. Tavoitteita riittää jatkossakin, Kuusela korosti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja