Huima tehoilta nosti HPK-lupauksen pistepörssin kärkeen – Ilveksen synkkä alkukausi sai jatkoa

Hallitseva Suomen mestari HPK kaatoi HIFK:n 4-2-lukemin perjantain SM-liigakierroksella.

HPK:n 20-vuotias Valtteri Puustinen oli upealla pelipäällä, kun hän takoi HIFK:ta vastaan hurjat tehot 1+2. Illan maalihanat avannut Puustinen nousi tehoiltansa myötä koko liigan pistepörssin jaetulle yhdessä Tappara-trio Niko Ojamäen, Kristian Kuuselan ja Anton Levtchin kanssa.

HPK:n voiton toinen takuumies oli maalivahti Joona Voutilainen. Voutilainen venyi kiekon eteen peräti 38 kertaa.

HPK johti ottelua kahden erän jälkeen jo 4-0, mutta HIFK nousi kahden maalin päähän Mikko Kousan ja Iikka Kangasniemen osumilla.

Ilves koki jo neljännen perättäisen tappionsa, kun se koki niukan 1-2-tappion Kärpille.

Kotijoukkue Ilveksen ottelu käynnistyi karmeimmalla mahdollisella tavalla, kun Janne Pesonen latoi kiekon verkkoon vain 48 sekunnin pelin jälkeen.

Ilves nousi Joona Ikosen osumalla vielä tasoihin toisessa erässä, mutta Otto Karvinen vei vierasjoukkueen jälleen johtoon vielä saman erän aikana.

Jesse Koskenkorva tälläsi 3-1-loppulukemat päätöserässä Jesse Puljujärven esityöstä.

Ilves on hävinnyt nyt kaikki neljä tämän kauden otteluaan. Se on ainoa joukkue, joka ei ole kerännyt vielä pistettäkään tällä kaudella.