Huhtikuuksi todella kylmä sää jatkuu ja jatkuu – Suomi ei kärvistele yksin

Torstai 18.4. Lämpenemistä ei ole näköpiirissä 2:58

Ajankohtaan nähden todella kylmä sää jatkuu. Meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että kylmä koillisvirtaus tuo Suomeen pitkin viikkoa kylmää ilmaa ja lumisadealueen.

Tänään sää on maan eteläosassa enimmäkseen pilvinen.

– Vähän tuo pilvilautta siinä pyrkii rakoilemaan, mutta aika tiivis se on. Päivälämpötilat kipuavat hädin tuskin viiden asteen lukemiin ylimmillään lounaassa. Esimerkiksi idässä ollaan päivälläkin pakkasen puolella. Huhtikuuksi kyllä todella kylmät lukemat, Rintaniemi toteaa.

Aurinkoista säätä löytyy tänään maan keskivaiheilta ja sieltä pohjoiseen ulottuen. Pohjoisessa jatkuvat aurinkoiset pakkassäät.

– Hiihtokelit jatkuvat mainioina pohjoisessa, Rintaniemi kiteyttää.

Huomenna säätyyppi jatkuu suuressa osassa Suomea samanlaisena kuin tänäänkin, mutta itään saapuu kaakosta lumipyryalue. Lauantaiyönä lumisadealue ulottuu jo pitkälle länteen eteläisintä Suomea myöten.

– Lauantaina aamulla maa on Helsingissäkin mahdollisesti osin valkea. Pari senttiä lunta tuossa ennusteessa on. Ihan tarkkaan sateen reitti ei ole tällä hetkellä mallien mukaan vielä selvillä. 

Rintaniemen mukaan aivan Suomen länsiosaan lumisade ei yllä. Pohjois-Karjalaan lunta voi sen sijaan kertyä kymmenkunta senttiä.

– Lauantaina siellä ei ole kesärengaskeli, Rintaniemi varoittaa.

Kylmä sää jatkuu pitkälle ensi viikkoon

Sää jatkuu viikonlopun jälkeenkin edelleen hyvin kylmänä.

– Ennusteet ovat ottaneet sen kannan, että ensi viikkokin näyttää hyvin viileältä.

Koillispuhalluksen kylmä vaikutus ulottuu Rintaniemen mukaan ensi viikolla Keski- ja Etelä-Eurooppaan asti.

– Eli ei yksin Suomi kärvistele tämän myöhäisen kevään kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat