Jesperi Kotkaniemi käynnisti Carolinan kirin – loppuminuuteilla kävi kylmät

Jesperi Kotkaniemi käynnisti maalillaan Carolina Hurricanesin kirin, mutta loppuminuutit olivat Washington Capitalsia vastaan karut. Capitals vei jääkiekon NHL-ottelusta 4–2-voiton.

Aleksandr Ovetshkin ja Aliaksei Protas olivat maalanneet toisessa erässä Washingtonin 2–0-johtoon. Suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemi nostatti kuitenkin Carolinan toiveita, kun kolmatta erää oli tahkottu reilut kuusi minuuttia.

Kotkaniemi sai syötön hyökkäysalueen laidasta Jordan Martinookilta ja lähetti kiekon Trevor van Riemsdykin luistinten vierestä sähäkästi Washington-maalin ylärakenteisiin. Carolina kavensi osumalla taiston 1–2:een.

Nino Niederreiter nosti Hurricanesin ajassa 53.32 tasoihin, mutta tasalukemat eivät pitäneet varsinaisen peliajan loppuun. Dmitri Orlov kihautti Capitalsin ylivoimalla maalin edustalta 3–2-johtoon, kun kolmatta erää oli jäljellä vajaat kolme minuuttia.

John Carlson löi loppulukemiksi 4–2 tyhjään rysään.

Kotkaniemelle osuma oli kauden viides. Sesongin tehopistesarake näyttää 20 pelin jälkeen lukemia 5+2=7.

Jos tämä tahti säilyisi, Washingtonin venäläistykki Ovetshkin pelaisi puolestaan uransa ennätyskauden. Hän on sekä NHL:n piste- että maalipörssissä toisena, edellään vain Edmonton Oilersin Leon Draisaitl. Ovetshkin on pistellyt kauden 22 peliin pinnat 19+18=37. 

Lue myös:

    Uusimmat