Huawei lupaa tänä vuonna markkinoille reilun 500 euron 5G-älypuhelimen – ensi vuonna 5G-älypuhelinten hinnat voivat jo puolittua

Huawei aikoo tuoda jo tänä vuonna myyntiin 600 dollaria hintaisen 5G-älypuhelimen, on Huawein markkinointijohtaja Peter Zhou kertonut Financial Timesin haastattelussa.

600 dollaria on päivän kurssilla noin 530 euroa.

”Ensi vuonna jotkin ihmiset sanovat, että voimme nähdä 5G-älypuhelimia 300 dollarin hinnalla, ja uskon sen olevan hyvin mahdollista”, kommentoi Zhou.

Toistaiseksi maailmassa on myynnissä vasta yksi 5G-älypuhelinmalli ja vain yhdessä maassa: Samsung Galaxy S10 5G Etelä-Koreassa. Tulevien parin kuukauden aikana tilanne tulee kuitenkin nopeasti muuttumaan. Suomessa Elisa on kertonut tuovansa myyntiin OnePlussan ja ZTE:n 5G-älypuhelimet jo huhti-kesäkuun aikana.

Huawei on toistaiseksi julkistanut kaksi 5G-älypuhelinta, taittuvanäyttöisen Mate X:n sekä 5G-version Mate 20 X -älypuhelimestaan. Kumpikaan ei ole vielä myynnissä.

5G-verkot tuovat lisää nopeutta, käytännössä nopeudet nousevat yleisesti useampiin satoihin megabitteihin sekunnissa ja parhaimmillaan gigabitteihin, pienemmät viiveet ja mahdollistavat suuremman laitemäärän verkossa. Alkuvaiheessa kaupunkien keskustoissa toimivat 5G-verkot tuovat käyttöön myös runsaasti uutta verkkokapasiteettia esimerkiksi Suomessa uudella 3,5 gigahertsin taajuusalueella.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja