HSL:n linja-auto syttyi ilmiliekkeihin Espoossa – silminnäkijä tallensi hurjan videon

Hurja video: Bussi syttyi ilmiliekkeihin Espoossa 0:13
Silminnäkijä tallensi hurjan videon: Bussi syttyi ilmiliekkeihin Espoossa

Espoon Olarissa Friisikalliontiellä on syttynyt matkustajia kuljettanut linja-auto palamaan. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta kerrotaan, että kyseessä oli Helsingin seudun liikenteen (HSL) linja-auto.

Pelastuslaitoksen tilannekeskuksen mukaan palo sai alkunsa ajoneuvon konetilasta. 

– Bussi oli ihan ilmiliekeissä, kun pelastusyksiköt saapuivat paikalle, tilannekeskukselta kerrotaan MTV Uutisille.

Tilannekeskuksesta kerrotaan, ettei palossa ole sattunut henkilövahinkoja. Linja-auton kuljettaja oli pyytänyt matkustajia poistumaan ajoneuvosta, kun palo havaittiin. 

Paikalle saapui kaksi pelastuslaitoksen yksikköä suorittamaan sammutustöitä..

MTV Uutiset on saanut useita yhteydenottoja lukijoilta tilanteeseen liittyen.

Espoolainen Romeo Eriksson kuuli kovan räjähdyksen asuntonsa sisällä Puolarmaarissa. Ikkunasta paljastui, että bussi oli ilmiliekeissä. Hänen mukaansa ääni kuului noin kello 22.20. 

Ajoneuvo meni "täysin sököksi"

Tapiolasta Espoonlahdelle matkalla olleessa bussissa oli vajaa kymmenen matkustajaa kyydissä, palomestari Toni Teperi kertoo STT:lle.

Kuljettaja oli hieman aikaisemmin laittanut päälle kesän ajan pois käytöstä olleen lämmityslaitteen, minkä jälkeen hän oli haistanut outoa käryä. Hieman myöhemmin savua oli alkanut tulla enemmän. Tässä vaiheessa kuljettaja pysäytti ajoneuvon bussipysäkille, ohjeisti matkustajia poistumaan ajoneuvosta ja soitti palokunnan paikalle.

Ajoneuvo meni palomestari Teperin mukaan palossa täysin "sököksi".

Juttua muokattu 24.9.2023 kello 23.48: Bussipalo tapahtui Olarissa Friisikalliontiellä, ei Puolarintiellä, kuten jutussa aiemmin luki. 

Juttua päivitetty uusilla tiedoilla 25.9.2023 kello 0.09 koskien matkustajamäärää ja kuljettajan arviota palon syttymisen syystä.

Lue myös:

    Uusimmat