HS: Ylen hallintoneuvoston työvaliokunta ylimääräiseen kokoukseen – aiheena julkisuudessa käyty keskustelu sepitteellisestä journalismista

Ylen hallintoneuvoston työvaliokunta kokoontuu keskiviikkoaamuna ylimääräiseen kokoukseen, jonka syynä on julkisuudessa käyty keskustelu sepitteellisestä journalismista. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden tietojen mukaan kokoukseen on kutsuttu Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen sekä muut Ylen päätoimittajat.

Aamulehti uutisoi perjantaina poistaneensa verkosta 551 entisen toimittajansa Matti Kuuselan kirjoittamaa juttua sen jälkeen, kun tämä oli kertonut tuoreessa elämäkerrassaan sepittäneensä juttuihinsa osioita.

Aamulehteä aiemmin luotsannut Jokinen kertoi Helsingin Sanomille lauantaina, että sepite voi toimia ja että journalismissa on mahdollista kuvitella asioita. STT:lle Jokinen tähdensi, että sepitettä voi käyttää journalismissa, mutta ei uutisteksteissä tai uutisissa.

Ylen hallituksen puheenjohtaja Matti Apunen, joka myös on aiemmin toiminut Aamulehden päätoimittajana, puolusti perjantaina Helsingin Sanomissa Kuuselaa ja tämän tapaa tehdä toimittajan työtä. Apusen mukaan Kuusela on aina liikkunut kaunokirjallisuuden ja perusjournalismin rajaviivalla.

Lue myös:

    Uusimmat