Skandaali Aamulehdessä: Poistaa sivuiltaan 551 lehden palkitun ex-toimittajan kirjoittamaa juttua

Aamulehti poistaa verkkosivuiltaan 551 lehden entisen toimittajan Matti Kuuselan kirjoittamaa juttua, lehti kertoo verkkosivuillaan. 

Syynä on Kuuselan tuore kirja Journalisti – Toisenlainen toimittaja, jossa hän useammassa kohtaa kertoo keksineensä sepitettä kirjoittamiinsa juttuihin.

Yksi sepitteistä on Kuuselan matkareportaasisarjasta Bakusta Pekingiin, joka julkaistiin vuonna 2006. Yksi sarjan osa on Kuuselan mukaan syntynyt siten, että hän alkoi keksiä tarinoita valokuvaajan ottamista kuvista ohiajavista ajoneuvoista. Lisäksi jutussa esiintyy ihmisiä, joita siihen ei ole haastateltu. Kyseinen juttusarja valittiin Vuoden jutuksi Suuressa journalistipalkintogaalassa.

Aamulehti on tehnyt kolmeen Kuuselan kirjoittamaan juttuun, mm. Bakusta Pekingiin matkareportaasisarjaan muokkauksia. Nämä kolme juttua ovat edelleen lehden verkkosivuilla luettavina.

Aamulehti kertoo käynnistäneensä asiasta jo viime viikolla sisäisen selvityksen, kun lehti sai kustantajalta kirjan sähköisen version arviointikappaleen.

Kuusela työskenteli Aamulehden vakituisena toimittajana vuodet 1983–2020.

Lue myös:

    Uusimmat