HS: Viron johto kiistää eronneen Suomen-suurlähettilään väitteet maiden suhteiden huononemisesta

Viron sisäministeri solvasi Sanna Marinia ja hallitusta – saako rasistisesti ja törkeästi esiintynyt Helme viimein lähtöpassit Viron hallituksesta? 8:23
Katso myös video: MTV Uutiset Live kertoi joulukuussa Viron sisäministerin Suomen hallitukseen kohdistuneista kommenteista.

Suurlähettilään kritiikin kohteena olivat erityisesti Viron sisäministerin kommentit Marinin hallituksesta. 

Asiasta kertoo virolainen sanomalehti Postimees.

Viron Suomen-suurlähettiläs Harri Tiido ilmoitti eroavansa ennenaikaisesti tehtävistään vastalauseena maansa hallitukselle.

Tiido kertoi Ylellä syyksi erityisesti Viron konservatiivisen kansanpuolue Ekren kannanotot, jotka olivat hänen mukaansa vaikeuttaneet maan suhteita Suomeen. 

Viron sisäministeri, Ekre-puolueen silloinen puheenjohtaja Mart Helme kritisoi Suomen hallitusta vuosi sitten ja muun muassa kutsui pääministeri Sanna Marinia ”myyjätytöksi”.

Tiido totesi Ylelle, ettei usko Viron pääministerin voivan enää soittaa Suomen pääministerille tuosta vain. 

Sekä Viron pääministeri Jüri Ratas että ulkoministeri Urmas Reinsalu kommentoivat Facebook-sivuillaan, etteivät Helmen kommentit ole vaikuttaneet maiden välisiin suhteisiin.

– Pääministerit voivat soittaa toisilleen ja sama pätee myös ulkoministereihin, Reinsalu kirjoittaa.

Myös Ratasin mukaan Suomen ja Viron välinen viestintä on esimerkiksi koronakriisissä toiminut hyvin.

– Tiidon väite siitä, että maiden väliset suhteet olisivat huonontuneet ei ole totta. Suomen ja Viron välinen suhde on yhä vahva ja toimiva, Ratas kirjoittaa.

Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat