Mainos

HS: Vihdin poliisiampumista tutkitaan murhana

Vihdissä myöhään toissailtana sattunutta poliisin ampumista tutkitaan Helsingin Sanomien mukaan murhana ja murhan yrityksenä. Henkiin jäänyttä poliisimiestä pyritään jututtamaan mahdollisimman pian.

Noin kolmekymppinen poliisimies kuoli myöhään toissailtana Vihdissä, kun vihtiläismies avasi piiritystilanteessa tulen poliiseja kohti. Lisäksi ammuskelussa loukkaantui vakavasti toinen poliisimies.

Tekijäksi epäilty 67-vuotias Jorma Nyfors löytyi tapahtumapaikalta kuolleena. Hänen epäillään ampuneen itsensä.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisi sai kello 21 perjantai-iltana hälytyksen, jonka mukaan Nurmijärventiellä Vihdissä oli ammuttu kohti traktorissa olevaa ihmistä. Poliisin mukaan hän on epäillyn naapuri ja sukulainen. Epäillyllä ampujalla oli tätä sukulaista koskeva lähestymiskielto.

– Kyseessä on käsitykseni mukaan epäillyn miehen veljen aikuinen pojanpoika. Hän ei loukkaantunut tapahtuneessa, tutkintaa johtava KRP:n rikosylikomisario Thomas Elfgren kertoo Helsingin Sanomissa.

Toinen kolmikymppinen poliisimies loukkaantui vakavasti. Hänen tilansa on poliisin mukaan vakaa.

– Hän on toipumassa kovaa vauhtia, ei ole hengenvaaraa enää. Pyrimme jututtamaan häntä mahdollisimman pian, Elfgren sanoi HS:lle lauantai-iltana.

Veljekset riitelivät lapsuudenkodin rakennusluvista

HS:n haastattelemien vihtiläisten mukaan epäilty tunnettiin paikkakunnalla hyvin. Muutama vuosi sitten eläkkeelle jäänyttä kuorma-autonkuljettajaa kuvailtiin ”hieman oudoksi” mutta myös ”ahkeraksi duunariksi”. Häntä luonnehdittiin myös ”kuumakalleksi”.

Lähes kaikki HS:n haastattelemat vihtiläiset kertoivat myös miehen veljestä. Paikallisten mukaan veljet riitelivät lapsuudenkotinsa rakennusluvista ja epäillyn ampujan kodin pihapiirin siisteydestä.

Tutkinnanjohtaja Elfgren kertoi HS:lle, että tapausta tutkitaan murhana ja murhan yrityksenä. Näin toimitaan lain mukaan aina, kun poliisi on kuollut virantoimituksessa. Tutkintanimikkeet voivat esitutkinnan aikana muuttua.

1:44

1:32

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.