Koulutoveri IS:lle poliisiampujasta: Sulkeutunut ja vakavamielinen mies

Poliisin ampumisesta epäillyn miehen koulutoveri kuvailee Jorma Nyforsia sulkeutuneeksi ja vakavamieliseksi mieheksi Ilta-Sanomien haastattelussa.

Lauri Poikosen mukaan Nyfors muuttui aikuisiällä, kun hänen elämäänsä alkoi tulla ongelmia.

– Ei paljon hymyillyt, Poikonen luonnehtii IS:lle.

Ilta-Sanomat kirjoittaa myös Vihdissä liikkuneista huhuista, joiden mukaan Nyforsin työ kuorma-autonkuljettajana ei sujunut. Auto meni myyntiin. Myös muut IS:n haastateltavat ovat luonnehtineet Nyforsia hankalaksi ihmiseksi, jolla oli rahahuolia ja riitoja erityisesti naapurissa asuneiden sukulaistensa kanssa. Hänellä oli myös lähestymiskielto naapuriin.

Poikonen ei IS:n mukaan ollut enää aikuisiällä juurikaan tekemisissä Nyforsin kanssa. Hän ymmärsi, että Nyforsilla oli paljon aseita, ja surmayönä hän kuuli itsekin lehden mukaan laukauksia.

– Huomasin äänestä, että oli isommat aseet kyseessä, hän sanoo.

Poliisi saapui Nyforsin kotitalolle perjantai-iltana saatuaan ilmoituksen ammuskelusta. Pari tuntia kestäneen piirityksen jälkeen poliisi pyrki Nyforsin taloon, jossa alkoi laukausten vaihto. Noin 30-vuotias poliisimies kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti.

Nyfors, 67, löytyi myöhemmin kuolleena. Poliisin mukaan hän ampui itsensä. Poliisi ammuttiin MTV Uutisten tietojen mukaan rynnäkkökivääreitä.

Jarkko Sipilä: Epäilty käytti rynnäkkökivääriä 1:32

Poliisi kuoli piirityksessä Vihdissä 1:44


Lue myös:

    Uusimmat