Mainos

Verottaja teki jättimokan – sadoissatuhansissa verokorteissa väärät tiedot

Verottaja on lähettänyt noin 300 000 verokorttia, joissa on todennäköisesti väärä veroprosentti. 

Verohallinnon mukaan virhe on johtunut keväällä tehdystä ohjelmistoversion vaihdosta, minkä myötä osa Verohallinnon asiakkaiden tulo- tai vähennystiedoista on jäänyt pois vuoden 2017 verokorteista. Virheellisissä verokorteissa on väärä veroprosentti tai tuloraja. 

Suurin osa virheellisistä korteista koskee työttömiä, vanhempainrahaa tai sairauspäivärahaa saaneita, kertoo Helsingin Sanomat

Virhettä ei voida korjata automaattisesti, vaan Verohallinto lähettää virheellisen verokortin saaneille kirjeen, jossa neuvotaan kuinka tilanteessa tulee toimia. 

– Pyydämme virheellisen verokortin saaneita tekemään uuden verokortin verkossa. Verokortin saa myös palvelunumerosta tai verotoimistosta, opastaa Verohallinnon ylitarkastaja Kaj Hoffren

Verohallinto muistuttaa tiedotteessaan, että palkansaajien veroprosentti laskee vuonna 2017 noin 1 - 1,5 prosenttia. Palkasta vähennetään kuitenkin eläke- ja työttömyysvakuutusmaksut, jotka ovat tänä vuonna 0,9 prosenttia korkeammat kuin vuonna 2016. 

– Kaikissa verokorteissa ei ole virhettä, vaikka prosentti olisikin alhaisempi kuin edellisvuonna. Kaikkien ei siis tarvitse olla yhteydessä alkuvuoden ruuhkaiseen asiakaspalveluun. Jos verottajalta ei tule kirjettä, voi rauhassa iloita hiukan matalammasta verotuksesta, Hoffren kertoo.

Verohallinnon virheestä kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.