HS: Suomalaisilta tyly arvio – Antti Rinne jää historiaan viime vuosien epäsuosituimpana pääministerinä

9:13
Matti Vanhanen toteaa Viiden jälkeen -ohjelmassa, että kotimainen politiikka on viime aikoina muuttunut. Millaisena hän näkee suomalaisen politiikan ja tämänhetkisen hallituksen tulevaisuuden? Katso puhemiehen koko haastattelu yllä olevalta videolta! ​​​​​​​

Suomalaiset ovat tyytymättömiä Antti Rinteen (sd.) suoriutumiseen pääministerinä, kertoo Helsingin Sanomien tilaama kysely.

Katso video: Matti Vanhanen toteaa Viiden jälkeen -ohjelmassa, että kotimainen politiikka on viime aikoina muuttunut. Millaisena hän näkee suomalaisen politiikan ja tämänhetkisen hallituksen tulevaisuuden? Katso puhemiehen koko haastattelu yllä olevalta videolta! ​​

Vain 13 prosenttia suomalaisista katsoo viime viikolla hallituksensa eronpyynnön jättäneen Rinteen pärjänneen tehtävässään erittäin tai melko hyvin.

Peräti 62 prosenttia vastaajista sanoo Rinteen onnistuneen puolivuotiseksi jääneellä kaudellaan erittäin tai melko huonosti.

Rinne jääkin historiaan viime vuosien epäsuosituimpana pääministerinä.

HS:n kysely on toteutettu säännöllisesti syksystä 2011, ja ennen tätä heikoimman arvion sai Alexander Stubb (kok.) keväällä 2015. Stubbin katsoi pärjänneen huonosti 46 prosenttia vastaajista.

Rinteen arviot ovat romahtaneet edellisestä kyselystä elokuulta. Tuolloin Rinteelle antoi hyvän arvion 28 prosenttia ja huonon arvion 29 prosenttia suomalaisista.

Kyselyn toteutti Kantar TNS viime viikolla. Kyselyiden teko lopetettiin hallituskriisin kärjistymisen takia suunniteltua aikaisemmin, jotta arviot varmasti kohdistuisivat eronneeseen hallitukseen. Tutkimukseen haastateltiin sen takia vain 505 ihmistä. Virhemarginaali on 4,3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Rinne joutui eroamaan pääministerin paikalta Posti-jupakan seurauksena. Hänen tilalleen nousee Sanna Marin (sd.), jonka valinnan pääministeriksi eduskunta sinetöi tänään.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja