HS: Presidentti Stubb soitti Suomea vuolaasti kehuneelle Oscar-voittaja Emma Thompsonille

Presidentti Alexander Stubb on soittanut tänään Oscar-voittaja Emma Thompsonille ja kiittänyt tätä muun muassa luottamuksesta suomalaisiin, Helsingin Sanomat kertoo. Brittinäyttelijä Thompson oli ollut tammikuun lopulta asti kuvaamassa toimintaelokuva The Fisherwomania Kolilla Itä-Suomessa.

Tasavallan presidentin kanslia vahvisti puhelun HS:lle. Sen mukaan Stubb kiitti puhelussa Thompsonia tämän kauniista sanoista, luottamuksesta suomalaisiin sekä toivotti hänet tervetulleeksi uudelleen Suomeen.

Helsingin Sanomat julkaisi pitkäperjantaina yksinoikeudella Thompsonin kirjoittaman kirjeen, jossa hän kehui vuolaasti muun muassa suomalaisia elokuva-alan ammattilaisia sekä suomalaista luontoa. Hän myös kirjoitti, että antaisi mitä tahansa, jos saisi mahdollisuuden työskennellä Suomessa uudelleen, ja sanoi olevansa aina kiitollinen ajastaan Suomessa. Kirjeessään hän kiitti kaikkia, jotka työskentelevät sen eteen, että audiovisuaalinen tuotantokannustin pysyy elossa ja voi hyvin. Tuotantokannustin on maksuhyvitys, jolla kansainvälisiä tuotantoja houkutellaan Suomeen.

The Fisherwoman -elokuvan kuvausten jälkeen Thompson lomaili miehensä kanssa Joroisissa ennen paluutaan kotiin.

Lue myös:

    Uusimmat