HS: Pormestari Vapaavuori kieltäytyi ministeri Kiurun kutsusta: "Toivoisin, että sivistysvaltiossa vuoropuhelua voitaisiin käydä muilla tavoin"

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ei osallistunut perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun koolle kutsumaan tilaisuuteen, jossa keskusteltiin Uudenmaan koronatilanteesta.

Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Kiuru kertoi eilen, että hän keskustelee Uudenmaan johtajien kanssa kello 11 tänään tiistaina. 

Vapaavuori arvostelee tapaamista HS:n haastattelussa.

– Kutsu tiistaina kello 11 järjestettävään Skype-kokoukseen tuli maanantai-iltana hieman ennen kello kahdeksaa. Tällainen toiminta on täysin epäuskottavaa. Toivoisin, että sivistysvaltiossa vuoropuhelua voitaisiin käydä muilla tavoin kuin lähettämällä kokouskutsuja edellisenä iltana, Vapaavuori sanoo HS:lle.

HS:n mukaan muut kokoukseen osallistuneet eivät katsoneet Vapaavuoren poisjääntiä hyvällä.

– En nähnyt tarpeelliseksi siirtää sovittuja menoja sen takia, hän perusteli HS:lle.

HS:n haastattelema Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen osallistui kokoukseen, mutta ei pitänyt kokouksen kokoonpanoa hyvänä. Hänen mukaansa tapaamisessa oli liikaa porukkaa.

Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä piti tapaamista puolestaan hyödyllisenä.

Pormestari Vapaavuori kertoi tänään kello 10.30 alkaneessa tilaisuudessa entistäkin tiukemmista koronatoimista. Niihin kuului esimerkiksi toisen asteen opetuksen siirtäminen etäopinnoiksi ja julkisten tilojen sulkeminen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja