Mainos

HS: Pääkaupungin kalleimman yksiön hinta huimaa – miniyksiön vuokra 1941 euroa kuukaudessa

Helsingistä Eerikinkadulta löytyy "tilatehokas" kymmenen neliömetrin asunto, josta asukas joutuu pulittamaan 1 941 euron kuukausivuokraa, Helsingin Sanomat uutisoi.

Forenom-nimisen yrityksen vuokraamassa ja Oikotien asuntovuokrapalstalta löytyvässä miniyksiössä on sängyn ja kylpyhuoneen lisäksi esimerkiksi kirjoituspöytä.

Yksiön neliöhinta on moninkertainen keskimääräiseen verrattuna. Keskimäärin Helsingin vapaarahoitteisten yksiöiden kuukausivuokra oli viime vuonna 23,11 euroa neliömetriltä. Eerikinkadun miniyksiössä neliövuokra nousee kuitenkin häikäisevään 194,1 euroon.

Vuokrapyynnön suuruus selittyy sillä, että asunto sijaitsee huoneistohotellissa, jolloin asuntoa vuokrataan tarvittaessa myös lyhyemmäksi ajaksi. Helsingin Sanomien mukaan vuokrasta voidaan neuvotella, jos asukas asuu huoneessa yli vuoden.

Helsingin toiseksi pienin asunto on Oikotien perusteella Töölön Tunturikadulta, jossa 13 neliön asunnon vuokra on 1 203 euroa kuukaudessa. Myös tämän asunnon vuokraaja on Forenom.

Muita pienikokoisia asuntoja on muun muassa 14,6 neliön yksiö Hämeentiellä. Vuokraturvan vuokraaman asunnon kuukausivuokra on 640 euroa eli 44 euroa neliötä kohden.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.