Mainos

HS:n pääluottamusmies: "Tunnelma toimituksessa murheellinen, epätietoisuus ahdistaa"

Mediakonserni Sanoma ilmoitti tänään aloittavansa yt-neuvottelut. Neuvotteluiden piirissä on 1600 sanomalaista. Sanoma Media Finlandista vähennystavoite on 220 ja emoyhtiön puolella 60 henkilöä.

Helsingin Sanomien toimituksen pääluottamusmies Jussi Ahlrothin mukaan Sanoman neuvotteluita perustellaan tuotannollis-taloudellisilla syillä.

– Taloudellisesti firmalla menee niin huonosti, että täytyy leikata ja syyhän on varsinkin mediamyynti. Mainostulot ovat tällä hetkellä Suomessa huonot, sanoo Ahlroth.

– Tässä vaiheessa emme vielä tiedä, miten tämä tulee jakautumaan yksikkökohtaisesti. Tiedetään vain se, että Sanoma Media Finlandin henkilöstövähennystarve on työnantajan ilmoituksen mukaan enintään 220 työntekijää. Neuvotteluissa ovat mukana Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat ja Sanoma Lifestyle eli entinen Sanoma Magazines, ja sitten on Sanoman radioita, sanoo Ahlroth. Neuvotteluiden piirissä ovat sekä toimitukset että kaupalliset yksiköt.

”Epätietoisuus pahinta”

Helsingin Sanomien toimituksessa tieto otettiin vastaan raskaasti.

– Tunnelma oli tietysti murheellinen. Nämä ovat aina todella rankkoja paikkoja. Pahintahan tässä on se epätietoisuus, kun työnantaja on ilmoittanut, että Sanoma Media Finlandin laajuus 220, emmekä lainkaan tiedä, että kuinka paljon esimerkiksi Hesarin toimitukseen tulee kohdistumaan vähennystarpeita. Epätietoisuus lisää tilanteen hankaluutta, kuvailee Ahlroth tunnelmia.

Edellisen kerran Helsingin Sanomilla neuvoteltiin pari vuotta sitten, vuonna 2013.

– Silloin me tiedettiin heti, millaisella kentällä pelataan, koska neuvottelut kohdistuivat vain ja ainoastaan Hesarin toimituksen. Nyt meillä ei ole tietoa, mitkä ovat tavoitteet ja minkä kanssa siellä pelataan. Tämä lisää ihmisten epävarmuutta ja pahaa oloa, joka tähän välttämättä liittyy, sanoo Ahlroth.

Neuvottelut alkavat maanantaina ja niiden arvioidaan päättyvän kuuden viikon kuluttua lokakuun puolivälissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.