Stora Enson toimitusjohtaja kommentoi lakkoja: "Ennen kaikkea merkittävää Suomelle ja maakuvalle"

Stora Enson toimitusjohtaja kommentoi lakkoja: "Kustannusvaikutus on lähes 10 miljoonaa euroa" 2:41
Stora Enson toimitusjohtaja kommentoi lakkoja: "Kustannusvaikutus on lähes 10 miljoonaa euroa"

Stora Enson toimitusjohtajana syyskuussa aloittanut Hans Sohlström toteaa, että tehtaiden sulkeminen lakon vuoksi aiheuttaa lähes 10 miljoonan euron tappiot yhtiölle. Stora Enso kertoi myös samalla uudesta tehostusohjelmasta, jonka seurauksena yhtiöstä on vähenemässä jopa tuhat työpaikkaa.

Metsäyhtiöiden vaikea viime vuosi näkyi torstaina julkaistuissa tuloksissa. Stora Enso vähensi jo viime vuonna väkeä yli tuhannella – nyt yhtiö aloittaa uuden säästöohjelman.

– Ne kohdistuvat valitettavasti henkilöstövähennyksiin. Eli me siirryimme marraskuussa uuteen hajautettuun tulosorganisaatioon, jossa siirsimme hallintoa, tukifunktioita ja henkilöstöä nimenomaan liiketoimintayksiköihin. 

– Ja nyt olemme viimeisten kuukausien aikana nähneet, että me voimme edelleenkin tehostaa toimintoja keskittymällä olennaiseen, sanoo toimitusjohtaja Hans Sohlström.

Säästöohjelmalla haetaan 80 miljoonan euron parannusta tulokseen vuosittain. Henkilöstöä vähenisi noin tuhat koko Euroopassa, mutta yksiköitä ei suunnitella lakkautettaviksi. 

Sen sijaan Storan Enson tehtaita oli tänään kiinni lakon vuoksi.

– Meillä seisoo poliittisen lakon vuoksi kymmenen tehdasta Suomessa. Ja olemme arvioineet, että kustannusvaikutus on lähes 10 miljoonaa euroa.

– Ja tämä on tietysti meille merkittävää, mutta ennen kaikkea tämä on merkittävää Suomelle ja Suomen maakuvalle. Meillähän kärsii asiakaspalvelu ja meidän maineemme sijoituskohteena ja myöskin toimittajana asiakkaille, Sohlström toteaa.

Myös UPM julkaisi tänään tuloksensa, joka oli markkinatilanteeseen nähden vahva. Tammikuussa aloittanut italialainen toimitusjohtaja Massimo Reynaudo ei halunnut vielä arvioida lakon taloudellisia vaikutuksia.

– Tietenkin teemme kaiken mitä pystymme, jotta voimme lieventää lakon vaikutuksia, ja jatkamme toimituksia asiakkaille. 
Tämä on tilanne tällä hetkellä, Reynaudo sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat