HS:n kysely: Yli puolet hoitajista valmiita irtisanoutumaan protestina

Tällainen on"hengen ja terveyden turvaava"potilasturvallisuuslaki 26:02
Tällainen on "hengen ja terveyden turvaava" potilasturvallisuuslaki

Yli puolet hoitajiksi ilmoittautuneista vastaajista kertoo olevansa valmiita päättämään nykyisen työsuhteensa protestina, käy ilmi Helsingin Sanomien kyselystä.

Lehden mukaan kyselyyn vastasi vajaassa vuorokaudessa liki 4 000 ihmistä. Suurin osa irtisanoutumisiin valmiina olevista vastaajista kertoo alalla riittävän töitä, vaikka omansa jättäisikin.

Hoitajaliitot Tehy ja Super ilmoittivat torstaina toteuttavansa joukkoirtisanoutumiset. HS ei kyennyt vahvistamaan sitä, olivatko kaikki kyselyn vastaajat todellisuudessa hoitajia, mutta kyselyn pohjalta tehdyssä jutussa siteerattujen hoitajien henkilöllisyys on lehden tiedossa.

HS:lle hoitajat perustelivat päätöstään muun muassa sillä, että hallituksen potilasturvallisuuslain koetaan rikkovan hoitajien perustuslaillisia oikeuksia. Palkkauksen ohella hoitajat näkevät työnsä ongelmana sen kuormittavuuden, josta ei vapaa-ajalla ehdi palautua.

HS:n mukaan osa vastaajista kertoo jo siirtyneensä yksityiselle sektorille, jossa palkkaus on parempaa ja vapaa-aikaa jää enemmän.

Lue myös:

    Uusimmat