HS: Lennokit aiheuttivat Helsinki-Vantaalla vappupäivänä uhkaavia tilanteita – lentäjä havaitsi droneja jopa lähes 3 kilometrin korkeudessa

Kauko-ohjattavia lennokkeja on havaittu tänään vaarallisen lähellä lentokoneita Helsinki-Vanhaan lähistöllä. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

Vaaratilanteista kertoi lennonjohdon vuoroesimies Manne Koponen Twitterissä. Hän varoitti lentäjiä droneista ja kertoi lennonjohdon olevan niistä todella huolissaan.

Lennonjohto ilmoitti HS:n mukaan tapauksista hätäkeskukseen, joka välitti tiedon poliisille.

Lennonjohto raportoi tapauksista myös Liikenne- ja viestintävirastoon Traficomiin. Traficomin viestintäjohtaja Jaana Mäkiniemi kertoo MTV Uutisille, että Traficomin asiantuntijat ottavat asiaan kantaa myöhemmin tänään.

"Tapausten määrä kasvussa"

Manne Koponen kertoo HS:n haastattelussa, että tapausten määrä on kasvanut jo kolmeen.

– Vuorokauden sisällä Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä on sattunut kolme tapausta, joissa lentokone on lentäjän ilmoituksen mukaan joutunut lähelle luvattomassa paikassa lentänyttä dronea”, Koponen kertoo.

Traficomin turvallisuuskatsauksen mukaan kaupallisessa ilmailussa oli viime vuonna 12 vakavaa vaaratilannetta. Edellisen kymmenen vuoden keskiarvo oli 7 vaaratilannetta vuodessa.

Nykyaikaiset lennokit voivat nousta jopa viiden kilometrin korkeuteen. Sääntöjen mukaan lennokin maksimilennätyskorkeus on 150 metriä. Säännöt ovat tiukemmat lentoasemien läheisyydessä.

 

Lue myös:

    Uusimmat