Mainos

HS: Kymmenet professorit lyttäävät hallitusohjelman – "naiset joutuvat maksajiksi"

Kymmenien professorien mielestä hallituksen säästölista kohdistuu erityisesti naisiin, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Professorien allekirjoittaman vaatimuksen mukaan tasa-arvonäkökulma on sivuutettu täysin hallitusohjelmassa. Leikkaukset heikentävät naisten työllisyyttä, koska luvassa on luultavasti paljon irtisanomisia naisvaltaisella kuntasektorilla.

Myös muutokset määräaikaisten työsuhteiden sääntelyssä kasvattavat professorien mielestä eritoten naisten pätkätöiden määrää.

Lisäksi hallitusohjelmassa ei puututa palkkaeroihin, naisiin kohdistuvaan väkivaltaan ja sukupuolen mukaan eriytyneisiin työmarkkinoihin sekä hoivavastuisiin, professorit kirjoittavat.

– Hallitusohjelma on tärkeimpiä poliittisia asiakirjoja, mutta siinä ei ole esitetty mitään sukupuolivaikutuksen arvion tapaistakaan analyysia, sanoo yksi allekirjoittajista, Turun yliopiston oikeusvertailun ja yleisen oikeustieteen professori Kevät Nousiainen.

Kaikkiaan 85 allekirjoittajasta professoreita on 68, muut ovat muun muassa yliopistojen rehtoreita ja tutkimuspäälliköitä. Mukana on käytännössä koko suomalaisen sosiologian, työelämätutkimuksen ja yhteiskuntapoliittisen tutkimuksen eliitti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.