Mainos

Suomen satamat päiväksi pysäyttänyt uhkauskirje julki

Venäläisvarustamon asianajotoimisto on julkistanut kirjeen, jonka sisältämä viesti pysäytti Suomen rahtisatamat vuorokaudeksi viime keskiviikkona.

Auto- ja Kuljetusalan työntekijäliiton mukaan kirjeessä uhkailtiin Tornion sataman pääluottamusmiestä henkilökohtaisesti. Tämä riitti AKT:n liittosihteerin mukaan syyksi koko maan satamien lakolle. MTV Uutiset ja Helsingin Sanomat saivat kirjeen haltuunsa tänään. Kirjeestä kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat, jonka jutun voit lukea täältä.

Kiista sai alkunsa, kun Tornion sataman ahtaajat ja AKT pitivät Tornion satamaan tulleen venäläisvarustamon laivan Rusich-5:n palkka- ja työoloja ala-arvoisina. Oikeuden päätöksellä laivan lasti piti purkaa. Purkaminen alkoi torstaina.

Venäläisvarustamoa edustanut asianajotoimisto Hammarström Puhakka Partners laati kirjeen, jossa laivan saartoa paheksutaan.

– Koska jatkatte saartoa tietoisena edellä mainituista tosiasioista, pidämme Teitä henkilökohtaisesti vastuussa kaikesta vahingosta, joka aiheutuu m/v Rusich-5:n laittoman saarron johdosta, kirjeessä mainitaan.

AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen vihjasi viime viikolla ennen kirjeen julkistusta, että kyseessä on 1930-luvun tyylinen uhkaus. Kirjeen perusteella kyse on siis asianajotoimiston ja venäläisvarustamon väitteestä, jonka mukaan Tornion Röyttän satamatyöläisyhdistyksen luottamushenkilöt olisivat henkilökohtaisesti vastuussa saarron vahingonkorvauksista.

Kirje täsmentää, että kyse olisi niistä vahingoista, joita varustamo ei saisi perittyä yhdistykseltä yhdistyksen varojen vähyyden vuoksi.

Asianajotoimisto vetoaa yhdistyslakiin, jonka mukaan yhdistyksen luottamushenkilöt ovat velvollisia korvaaman vahingon, jonka he ovat tahallisesti tai tuottamuksellisesti aiheuttaneet yhdistykselle.

Röyttän satamatyöläiset ry:n puheenjohtaja ei halunnut kommentoida kirjeen sisältöä Helsingin Sanomille. AKT:n puheenjohtaja Piirainen ei ole maanantaina vastannut MTV Uutisten tai HS:n haastattelupyyntöihin.

AKT:n varapuheenjohtaja Arto Sorvali pitää yhä viime viikolla ahtaajien lakkoon johtanutta kirjettä uhkaavana.

 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.