Mainos

HS-gallup: Suomalaiset haluavat kovempia tuomioita väkivalta- ja seksuaalirikoksista – vain prosentti eri mieltä

2:10

Suomalaiset haluavat kovempia tuomioita väkivalta- ja seksuaalirikoksista.

Video: Huumekauppa aiheuttaa useita väkivaltarikoksia.

Asia käy ilmi Helsingin Sanomien teettämästä gallupista, jonka mukaan lähes kolme neljästä suomalaisesta on ehdottomasti sitä mieltä, että seksuaali- ja väkivaltarikosten tuomioita tulisi kiristää. Erityisesti naiset haluavat tuomioiden koventamista.

Vain runsas prosentti oli sitä mieltä, että tuomioita ei tarvitsisi kiristää. Kolme prosenttia ei osannut ilmaista kantaansa. 22 prosenttia oli puolestaan jokseenkin samaa mieltä siitä, että tuomioita pitäisi koventaa.

0:49

Ei suuria eroja

Lehden haastatteleman Helsingin yliopiston Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituution tutkimusjohtajan Juha Kääriäisen mukaan kansan käsitysten ja rangaistuskäytännön välillä ei kuitenkaan ole suuria eroja. Tämä kävi ilmi Kääriäisen tekemästä tutkimuksesta, jonka tilasi oikeusministeriö.

– Kun katsotaan annettuja tuomioita rikoksista, järjestelmä menee hyvin yksi yhteen sen kanssa, miten väestö ajattelee, Kääriäinen sanoo.

Tutkimukseen haastateltiin internetpaneelissa reilua 1 000 suomalaista 11.–16. toukokuuta. Tulosten virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa. Gallupin toteutti Kantar TNS.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.