HS-gallup: Kokoomus noussut suosituimmaksi puolueeksi – perussuomalaiset laskussa

Epäluottamus politiikkaa kohtaan oli yleisin syy jättää äänestämättä kuntavaaleissa 2:21
Epäluottamus politiikkaa kohtaan oli yleisin syy jättää äänestämättä kuntavaaleissa.

Oppositiossa istuva Kokoomus on noussut Suomen suosituimmaksi puolueeksi 19,9 prosentin kannatuksella, selviää Helsingin Sanomien tuoreesta kyselystä. Puolueen suosio nousi 2,9 prosenttiyksikköä aiemmasta, toukokuussa julkaistusta kyselystä.

Seuraavana on pääministeripuolue SDP 19,2 prosentin kannatuksella. Puolueen kannatus nousi hieman verrattuna aiempaan kyselyyn.

Kolmanneksi suosituin puolue on opposition perussuomalaiset, jota tukee 17,8 prosenttia vastaajista. Puolueen kannatus laski 3,8 prosenttiyksikköä.

Hallituksessa olevaa keskustaa kannattaa 12,6 prosenttia vastaajista. Puolueen suosio nousi 1,5 prosenttiyksikköä.

Muiden hallituspuolueiden kannatus pysyi samana tai lähes samana kuin aiemmassa kannatusmittauksessa. Vihreitä kannattaa 10,2 prosenttia, vasemmistoliittoa 8,2 prosenttia ja RKP:tä 4,4 prosenttia vastaajista.

Kristillisdemokraattien suosio on 3,7 prosenttia ja nyt-liikkeen 2 prosenttia.

Toukokuun gallupin ja tuoreimman kyselyn välissä järjestettiin kesäkuun kuntavaalit. Samoin perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ilmoitti, että ei hae enää jatkokautta puolueen puheenjohtajana.

Kantar TNS:n toteuttamassa tutkimuksessa kysyttiin, mitä puoluetta vastaaja äänestäisi, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt.  Vastaajista 26 prosenttia ei osannut tai halunnut kertoa, mitä puoluetta äänestäisi.

Kyselyyn vastasi yli 2 500 ihmistä, ja sen virhemarginaali on 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla. Aineisto kerättiin 21.6.–20.7.2021.

Maahanmuuttajien sosiaaliturvaa pitäisi kokoomuksen mielestä tietyin ehdoin heikentää 1:58
Maahanmuuttajien sosiaaliturvaa pitäisi kokoomuksen mielestä tietyin ehdoin heikentää.

Lue myös:

    Uusimmat