Mainos

HS-gallup: Keskusta nousi taas suurimmaksi, SDP toisena

Keskusta on noussut taas suurimmaksi puolueeksi, ilmenee Helsingin Sanomien teettämästä kyselystä. Kyselyn mukaan SDP on toisena ja kokoomus kolmantena.

Kokoomuksen kannatus nousi vajaan prosenttiyksikön ja SDP:n laski saman verran. Keskustan kannatus on nyt 20,9, SDP:n 20,4 ja kokoomuksen 18,6 prosenttia.

Perussuomalaisten kannatus on tasaantunut noin kymmenen prosentin tuntumaan. Helsingin Sanomien kyselyssä puolue sai 10,1 prosentin kannatuksen, jossa oli nousua 0,4 prosenttiyksikköä. Viime vuoden eduskuntavaaleihin verrattuna perussuomalaisten kannatus on laskenut 7,5 prosenttiyksikköä.

Hallituspuolueet keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset saivat yhteensä 49,6 prosentin kannatuksen.

Oppositiopuolueista vihreiden kannatus jatkoi laskuaan. Puolueen kannatus on nyt 11,6 prosenttia. Kesäkuussa vihreiden kannatus oli 13,6 prosenttia, mutta sen jälkeen puolueen suosio on laskenut joka kuukausi.

Kyselyssä oli merkittävä joukko ihmisiä, jotka eivät halunneet tai osanneet kertoa mitä puoluetta äänestäisivät eduskuntavaaleissa. Vastaamattomien osuus oli 38 prosenttia.

TNS-Gallupin tekemään kyselyyn vastasi reilut 2200 ihmistä. Tutkimusaineisto kerättiin 17.10-11.11. välisenä aikana.

Vihreillä suurin kannatuspotentiaali 

Iltalehden kysely taas ennustaa vihreille valoisampaa tulevaisuutta. Lehti teetti Taloustutkimuksella selvityksen, jossa kysyttiin mitä kaikkia puolueita suomalaiset voisivat kuvitella äänestävänsä. 

Vihreät nousi kyselyn kärkeen, sillä 38 prosenttia vastaajista mainitsee vihreät niiden puolueiden joukossa, joita voisi kuvitella äänestävänsä. Kokoomuksella on toiseksi eniten kannatuspotentiaalia, ja puolue jää prosenttiyksikön vihreistä.

Keskustaa ja SDP:tä voisi kuvitella äänestävänsä 32 prosenttia vastanneista.

Taloustutkimuksen tekemään edustavaan verkkopaneelitutkimukseen vastasi reilut 1000 ihmistä. Tutkimusaineisto kerättiin 14.11-15.11. välisenä aikana.  

Katso uutisvideo siitä, kun Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sai näpäytyksen keskustan kenttäväeltä.

2:51


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.