Mainos

HS: Finanssivalvonta selvitti pankien veroparatiisipalvelut – Nordealle lisäkysymyksiä

Finanssivalvonta on Panaman tietovuodon jälkeen selvittänyt Suomessa toimivien pankkien käytäntöjä verosuunnittelussa ja veroparatiiseissa. Nordealta Fiva pyysi vielä lisätietoja, kertoo Helsingin Sanomat.

Helsingin Sanomat on saanut haltuunsa asiakirjan, jonka mukaan Finanssivalvonta lähetti tämän kuun alkupuolella kyselyn, jossa selvitettiin mm. veroneuvontaa viimeisen kymmenen vuoden aikana ja miten pankit ovat ohjanneet asiakkaita veroparatiisipalveluita tarjoaville tahoille. Selvityspyyntö lähetettiin lehden mukaan Aktialle, Evlille, OP:lle, POP Pankkiliitolle, SEB:lle, S-Pankille, Säästöpankkiliitolle, Handeslbankenille ja Ålandsbankenille.

Kaikki pankit vastasivat kyselyyn ja saivat valvojalta lehden mukaan puhtaat paperit. Joihinkin kysymyksiin liittyen Finanssivalvonta pyysi kuitenkin lisäkysymyksiä Nordealta, joka on eritysesti Suomessa ja Ruotsissa ollut Panama-paljastusten keskiössä. HS:n mukaan Nordealle lähetettiin Fivan toimesta erillinen, pidempi kirje, jossa Fiva vaati selvitystä pankin tarjoamista veropalveluista ja pankin sisäisistä tarkastuksista.

Maaliskuussa kansainvälinen tutkivien journalistien yhteisö paljasti panamalaisen lakifirman tietovuodon kautta satojen, jopa tuhansien ihmisten tai yritysten veroparatiisikytköksiä. Tällöin paljastui myös, että Nordean Luxemburgin yksikkö on auttanut asiakkaitaan perustamaan hallintayhtiöitä Panamaan.

Lehden mukaan Fiva haluaa nyt selvityksen kautta tietää muun muassa, kuinka monta Nordean asiakasita on käyttänyt pankin tarjoamia veroparatiisipalveluita ja mihin maihin näitä hallintayhtiöitä mahdollisesti on perustettu. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.