Mainos

HS: Apteekkilupa kullanarvoinen – apteekkari tienaa kuusinkertaisesti suomalaisten keskiarvoon verrattuna

Apteekkilupa takaa haltijalleen hyvät ansiot. Helsingin Sanomien selvityksen mukaan apteekkari ansaitsee kuusinkertaisesti suomalaisten keskituloihin verrattuna. Lisäksi yli 95 prosenttia apteekkareista ansaitsee enemmän kuin suomalainen keskimäärin.

Helsingin Sanomat selvitti julkisista verotiedoista, kuinka paljon verotettavaa ansiotuloa ja pääomatuloa kaikki suomalaiset apteekkarit saivat vuonna 2014. Tuoreimmat, viime vuoden luvut selviävät tänään. 

Lehden selvitys osoittaa, että apteekkilupa on rahanarvoinen: yli 95 prosenttia apteekkareista ansaitsee enemmän kuin suomalainen keskimäärin.

Tulojen keskiarvo 175 000 euroa

Apteekkarien kokonaistulot nousivat vuonna 2014 keskimäärin 237 000 euroon, mikä on kuusi kertaa niin paljon kuin keskivertosuomalainen saa ansio- ja pääomatuloja. 

Apteekkarien ansiotulojen keskiarvo 2014 oli noin 175 000 euroa, minkä päälle he saivat keskimäärin 63 000 euron pääomatulot. Suomalainen kokopäiväistä työtä tekevä sai samaan aikaan ansiotuloa keskimäärin 41 000 euroa ja pääomatuloa 1 800 euroa.

Toissa vuonna eniten tuloja oli Töysän apteekkarilla Elina Järvenpäällä, joka sai ansiotuloja puhtaana käteen noin 51 000 euroa kuukaudessa ja lisäksi pääomatuloa noin 10 000 euroa kuukaudessa.

Lue Helsingin Sanomien nettisivuilta koko pitkä juttu, joka valottaa muun muassa apteekkitoiminnan saloja. Hesarilla on myös lista eniten ansaitsevista apteekeista tuloineen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.