HPK julkisti Rautakorven nimityksen

Jukka Rautakorpi siirtyy kaksivuotisella sopimuksella jääkiekon SM-liigan Hämeenlinnan Pallokerhon valmentajaksi toukokuun alusta lähtien. HPK purki nykyisen valmentajan Matti Alatalon sopimuksen yhteisymmärryksessä, eikä Alatalo näin ollen jatka ritaripaitojen valmentajana sopimuksensa mukaista toista kautta.

Rautakorpi on pitänyt kahden vuoden sapattivapaan SM-liigakiekkoilusta ja on toiminut Kuortaneella sijaitsevan Etelä-Pohjanmaan urheiluakatemian johtajana ja Suomen 20-vuotiaiden maajoukkueen valmentajana. Rautakorpi jatkaa edelleen maajoukkuevalmentajana, mutta on saanut virkavapauden Kuortaneelta.

- Olen nyt pystynyt vetämään vähän happea liigakiekkoilusta, vaikka viikoittain jonkun liigavalmentajan kanssa puhelimitse olenkin keskustellut. Pystyn nyt sopimuksen julkaisemisen jälkeen tekemään töitä Kerholle eikä minun tarvitse kulkea halleilla pipo korville vedettynä. Luotan ja uskon, että pystymme rakentamaan Kerhosta toimivan kokonaisuuden ensi kaudelle, sanoi vappuna Kerhon valmentajana aloittava Rautakorpi.

HPK:lla on tällä hetkellä yhdeksän pelaajasopimusta ensi kaudelle. Sen lisäksi on sopimuksia, joita ei voi vielä liigan sääntöjen mukaisesti julkaista.

Tämän kauden HPK on rämpinyt liigassa, mutta tulevalla kaudella on tarkoitus jälleen olla iskussa.

- Tarkoitus on palata kärkipäähän. Rinkelinmäen jäähalli uudistuu ensi kaudeksi ja olosuhteet paranevat. Myös meidän on tarkoitus olla iskussa tuolloin, sanoi Kerhon vahva mies, puheenjohtaja Harri Lintumäki.

Kokenut ammattivalmentaja

Rautakorpi on valmentanut SM-liigassa Tapparaa kausina 1995-97, 1999-03 ja 2005-06. Rautakorpi luotsasi Tapparan mestaruuteen 2003. Lisäksi Rautakorpi on valmentanut Lukkoa 2003-05.

Ruotsissa hän oli Allsvenskanissa Leksandin valmentaja 2006-07. Hän on toiminut myös Jääkiekkoliiton valmennuspäällikkönä vuosina 1997-99.

Omalla pelaajaurallaan Rautakorpi on pelannut 2. divisioonaa KeuPassa ja S-Kiekossa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat