Mainos

Hovioikeus antaa tuomion kaappausjutussa - vankina pidetty pakotettiin synnyttämään neljä lasta

Turun hovioikeus antaa tänään tuomion mieliä kuohuttaneessa romaninaisen kaappausjutussa.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi maaliskuussa 2015 44-vuotiaan romanimiehen ja hänen tyttärensä muun muassa törkeästä ihmiskaupasta.  

Tuomitut pitivät nuorta romaninaista vallassaan vapusta 2010 marraskuun loppuun 2014 eli neljä vuotta ja seitsemän kuukautta. Naista pahoinpideltiin ja hänet pakotettiin mm. luopumaan ehkäisystä ja synnyttämään neljä lasta, joista saatavia lapsilisiä käytettiin elämiseen.

Neljäs lapsi syntyi, kun nainen oli vapautunut.

44-vuotias tuomittiin käräjäoikeudessa kolmen vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä ihmiskaupasta, rekisterimerkintärikoksesta, lapsikaappauksesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Tyttären tuomio oli kahdeksan kuukautta.

Sekä syyttäjä että tuomitut valittivat hovioikeuteen.

Uhri ja tytär olivat tavanneet netissä alkuvuodesta 2010, minkä jälkeen nainen tapasi myös isän. Tapaamisesta alkoi neljä vuotta kestänyt yhdessä asuminen useissa eri kaupungeissa.

Mies perusteli käräjäoikeudessa, että kyse olisi ollut avioliittoon verrattavasta "romaniavioliitosta", joka alkaa naisen "ryöstöllä".

Nainen yritti aluksi karata miehen ja tyttären luota muutamia kertoja, mutta yritykset johtivat pahoinpitelyyn. Nainen ei koskaan saanut kulkea yksin, vaan hänen seurassaan oli aina joko mies, tytär tai joku miehen muista lapsista.

Törkeästä ihmiskaupasta voidaan tuomita 2-10 v vankeutta. Koska Pirkanmaan tapauksessa mies tuomittiin useista vakavista rikoksista, maksimi olisi voinut olla 13 vuotta.

Hovioikeus antaa ratkaisunsa ennen puolta päivää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.