Honka nyhjäsi maaleitta färsaarelaisten vieraidensa kanssa – suomalaisjoukkueiden europelit käynnistyivät tahmeasti

Suomalaisjoukkueet aloittivat Euroopan jalkapalloliitto Uefan uuden seurajoukkuekilpailun Euroopan konferenssiliigan karsinnat torstaina. Kuopion Palloseura, Turun Inter ja espoolainen Honka aloittivat karsinnat ensimmäiseltä karsintakierrokselta.

Lohkovaiheeseen edetäkseen suomalaisjoukkueiden pitää voittaa neljä otteluparia.

Turussa Inter haastoi unkarilaisen Puskas Akademian kotikentällään ja taisteli altavastaajana 1–1-tasapelin. Benjamin Källman vei Interin johtoon 59. minuutilla, mutta turkulaisten johto ei kestänyt aivan loppuun asti. Jakub Plsek teki unkarilaisten tasoitusmaalin vartti ennen loppua.

Kotiottelunsa evakossa Helsingissä pelannut espoolainen Honka pelasi vaisun ottelun färsaarelaista NSI Runavikia vastaan. Suurena ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Honka nyhjäsi färsaarelaisten kanssa maalittoman tasapelin. Runavik on Färsaarten pääsarjassa neljäntenä.

Kuopion Palloseura aloitti oman karsintaurakkansa vieraskentällä Armeniassa. Kotijoukkue Noah kukisti KuPSin 1–0. Voittomaalin teki 77. minuutilla Petros Avetisjan.

Jatkoon edetään kahden ottelun yhteismaalien perusteella. Otteluparien toiset osat pelataan viikon päästä torstaina.