Hong Kong: Tuijottakaa tupakoitsijoita

Hongkongin terveysviranomaiset pyrkivät parantamaan tupakointikieltojen noudattamista uudella keinolla. Kansalaisia kehotetaan tuijottamaan henkilöitä, jotka panevat palamaan paikoissa, joissa tupakointi on kielletty.

Terveysministeri Lo Chung-mau sanoi, että näin voidaan luoda kulttuuria, jossa tupakointikiellot hyväksytään ja niitä noudatetaan. Lon mukaan tupakoitsijoiden mulkoileminen on hyvä keino, jos poliisi ei heti ehdi paikalle ennen kuin tupakoija on jo tumpannut.

– Kukaan ei sanoisi, että tarvitaan laki, jotta ihmiset saataisiin jonottamaan. Yhteiskuntamme on silti luonut kulttuurin, jossa ihmiset jonottavat pääsyä bussiin. Toivon, että voimme luoda yhteiskuntaamme myös tupakoimattomuuden kulttuurin, Lo sanoi.

Nykyisin Hongkongissa on tupakointikielto ravintoloiden sisätiloissa, työpaikoilla ja julkisissa sisätiloissa, mutta tarkoitus on ottaa käyttöön entistä tiukemmat määräykset. Kieltojen rikkomisesta voi saada jopa 1 500 Hongkongin dollarin sakot (170 euroa). Hongkongin hallitus harkitsee kieltoa myydä tupakkatuotteita ihmisille, jotka ovat syntyneet tietyn vuoden jälkeen sekä tuntuvaa korotusta tupakkaveroon.

Tuijotuskampanjasta kertoi BBC.

Lue myös:

    Uusimmat