Mainos

Hondalla jälleen ikäviä uutisia – tappaja-turvatyynyt iskivät taas

Takata-yhtiön vialliset turvatyynyt ovat vaatineet jälleen uuden uhrin. Autovalmistaja Honda kertoi vuoden 2001 Civicin turvatyynyn pettäneen kolarissa.

American Honda Motor Company on taas joutunut kertomaan ikäviä uutisia liittyen Takata-yhtiön valmistamiin viallisiin turvatyynyihin, joita Honda on käyttänyt tietyissä malleissaan.

Kolariin joutunut 50-vuotias nainen menehtyi Takata-turvatyynyn pettämisen aiheuttamiin vammoihin Kaliforniassa syyskuun lopulla.

Uhrin auto oli vuosien 2001-2003 välillä valmistettu Honda Civic, joilla ajamisesta Yhdysvaltain liikenneturvallisuuden viranomainen NHTSA on varoittanut turvallisuusriskin vuoksi. Kyseisissä autoissa on Takatan valmistamia turvatyynyjä, joissa on todettu olevan hengenvaarallisia vikoja täyttömekanismissa.

Honda ilmoitti, että vuoden 2001 Civicien turvatyynyistä tehtiin takaisinkutsu jo vuonna 2008, mutta niitä ei koskaan korjattu.

Syyskuinen kuolemantapaus on jo 11. tapaus Yhdysvalloissa, joka liittyy kyseisten turvatyynyjen vikoihin.

NHTSA aikoo tehdä vuoden 2019 aikana massiivisen takaisinkutsun 70 miljoonan turvatyynyn korjaamiseksi Yhdysvalloissa. Viraston mukaan tällä hetkellä turvatyynyjä on ehditty huoltaa jo noin 11,4 miljoonaa kappaletta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja