Mainos

Homomyönteistä ulkokultaisuutta vastaan – Helsinki Pride vaatii hyvinvointia kaikille

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asialla olevan Helsinki Pride -juhlaviikon teema on tänä vuonna hyvinvointi. Tärkeintä on, että jokainen tulee hyväksytyksi sellaisena kuin on.

Nuorten vertaistoiminnanohjaaja Lau Lukkarila HeSeta ry:stä vastaa empimättä, miksi Pride-teemaviikko pitää järjestää vuosi toisensa perään. 

– Yhteiskunta ei ole vielä paikka, jossa ihmiset tulevat yhtä paljon näkyväksi ja kaikilla olisi tasapuolisesti valtaa. Juhlimme ihmisten moninaisuutta.

Homofoobikot valeasussa

Gay-väestön suuri virstanpylväs saavutettiin, kun eduskunta päätti viime marraskuussa hyväksyä samaa sukupuolta olevien avioliitot. Suhtautuminen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin Suomessa on kuitenkin monien kohdalla edelleen vieraskoreaa. Ollaan olevinaan superliberaalieja, vaikka ei ollakaan, Lau Lukkarila pohtii.

– Uusi ilmiö on tällainen gayfriendliness-kulttuuri, joka jättää aika paljon pinnan alle. Kärjistäen sanottuna se on homofobian hienostuneempi muoto.

Työntekoa jatketaan, sillä sateenkaariväen tasa-arvoisuus on vielä utopiaa, toteaa myös vapaaehtoinen toiminnanohjaaja Mathias Uutela.

– Nuorien kohdalla asenneilmapiiri on jo positiivinen, mutta nyt on tärkeää lähteä viemään viestiä vanhempiin ikäpolviin. Tärkeää olisi myös saada tietoa kouluihin ja varhaiskasvatukseen siitä, että tällaisia erilaisiakin ihmisiä on olemassa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.