Mainos

Hollantilainen äärioikeistopoliitikko Geert Wilders tuomittiin syrjinnästä, aikoo valittaa

Hollantilainen kansanedustaja Geert Wilders on syyllistynyt syrjintään mutta ei vihapuheeseen, ilmoittaa tuomioistuin päätöksessään.

Islamin vastaisuudesta tunnettu Wilders oli syytteessä Hollannissa asuvia marokkolaisia koskevista kommenteistaan. Erityisesti syytteet kohdistuivat lausuntoihin, jotka hän esitti vaalitilaisuudessa vuonna 2014. 

Oikeuden mukaan Wildersin lausunnot ovat olleet sellaisia, että ne ovat kiihottaneet muita syrjimään marokkolaista syntyperää olevia ihmisiä. Sen sijaan oikeuden mukaan ei ollut riittävästi näyttöä siitä, että sanat olisivat olleet vihaan kiihottamista. Oikeus myös hylkäsi syyttäjän vaatimuksen 5000 euron sakon määräämisestä Wildersille. 

Wildersin asianajaja ilmoitti hetimmiten, että Wilders valittaa päätöksestä. Kansanedustajan mukaan tuomio on suuri tappio sananvapaudelle. Wilders katsoo, että hänet yritetään vaientaa.

– En aio koskaan olla hiljaa. Ette pysty pysäyttämään minua, Wilders kommentoi tuomiotaan.

Wildersin vapauspuolueelle on povattu Hollannin ensi maaliskuun vaaleissa parlamentin suurimman puolueen asemaa. Joidenkin tarkkailijoiden mukaan oikeudenkäynti Wildersia vastaan on lisännyt vapauspuolueen kannatusta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.