Mainos

Hollannin syyttäjänvirastokin pahoitteli Buk-tietovuotoa Suomelle

Myös Hollannin syyttäjänvirastosta on kommentoitu ulkoministeriölle salaisten tietojen vuotamista. Aiemmin Hollannin ulkoministeri Bert Koenders pahoitteli ulkoministeriölle, että Hollannista on vuodettu julkisuuteen salaisia tietoja Suomen osuudesta malesialaiskoneen alasampumista koskevassa rikostutkinnassa.  

Myös ryhmänjohtaja Gerrit Thiry Hollannin syyttäjänvirastosta lähetti tänään ulkoministeriölle viestin, jossa hän korosti luottamustaan ja kunnioitustaan Suomen viranomaisia kohtaan. Thiryn mukaan hän ei ole arvostellut Suomen hallitusta tietojen pimittämisestä.

Thiry sanoi aiemmin HS:lle, että Suomi ei ole antanut Hollannille lupaa jakaa Suomessa tehdyn ohjuskokeen tuloksia kansainväliselle rikostutkintaryhmälle. Tämä johtuu siitä, että Suomi ei ole vielä päättänyt, miten se vastaa Hollannin uusimpiin materiaalipyyntöihin.

Hollantilainen De Telegraaf -lehti uutisoi tiistaina, että Suomessa on tehty venäläisen Buk-ohjuksen räjäytystesti osana rikostutkintaa. Kansainvälinen tutkintaryhmä kertoi väliraportissaan todisteiden osoittavan, että kone tuhottiin Buk-ohjuksella.

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) keskusteli asiasta ulkoministeri Koendersin kanssa puhelimitse perjantaina. Soini ei kommentoinut asiaa enempää lauantaina.

1:38

1:54


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.