Hollannilla yksi supersankari ylitse muiden MM-neljännesvälierässä – USA pyristeli lopussa mukaan otteluun, kotimatka kutsuu silti

Hollannin suuri sankari laittaa jo peliä pakettiin – Denzel Dumfries kruunaa iltansa täysosumaan 1:09

Hollanti selvitti ensimmäisenä joukkueena tiensä puolivälieriin jalkapallon MM-kisoissa. Alkulohkonsa voittaneet oranssipaidat kaatoivat maalirikkaassa neljännesvälierässä B-lohkon kakkosen USA:n lukemin 3–1.

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Yhdysvallat aloitti ottelun ennakkoluulottomasti. Ennen pudotuspelivaihetta joukkueen verkkoon ei oltu tehty ainuttakaan pelitilannemaalia. Hollantilaisvahti Andries Noppert joutui esittämään huikean jalkatorjunnan ottelun alkuhetkillä.

A-lohkon voittanut Hollanti ei säikähtänyt altavastaajan menoa, vaan iski pallon verkkoon kymmenen minuutin kohdalla. Memphis Depay nautiskeli Denzel Dumfriesin syötöstä pallon verkkoon.

Oranssi vyöry pyyhkäisi vielä toistamiseen ennen taukoa. Aivan avauspuolikkaan lisäajan loppuhetkillä Dufmries syötti jälleen upeasti, ja Dailey Blind tinttasi Hollannin 2–0-taukojohtoon.

USA teki ottelusta vielä hetkellisesti trillerin. Haji Wright ohjasi taidokkaasti Christian Pulisicin toimittaman pallon Hollannin verkkoon 76. minuutilla.

Näppärä ohjaus antaa USA:lle happea – pohjoisamerikkalaiset vielä mukaan taistoon 0:53
Näppärä ohjaus antoi USA:lle happea – pohjoisamerikkalaiset nousivat hetkellisesti vielä mukaan taistoon.

Pohjoisamerikkalaiset saivat hetkellisesti kavennusosumastaan hengen päälle. Näytti jo, että saalistus voisi tuottaa tasoituksenkin. Lopulta kuitenkin laitapuolustajana säkenöinyt Dumfries kruunasi superiltansa iskemällä pallon verkkoon kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa.

Voit katsoa Dumfriesin osuman pääkuvan videolta.

Hollanti on nyt pelannut 19 ottelua ilman tappioita. Joukkue on hävinnyt edellisen kerran MM-tasolla varsinaisella peliajalla vuonna 2006 Saksassa.

USA:n turnaus päättyy, Hollanti jatkaa kahdeksan parhaan joukkoon. Vastaan asettuu puolivälierässä voittaja illalla ratkaistavasta otteluparista Argentiina–Australia.