Hoitokodin johtaja: Vanhuksia hoidetaan liian tehokkaasti

Vanhusten hoitokoti Blomsterfondenin johtaja Carita Raittinen on Kaari Utrion kanssa samoilla linjoilla itsemurhapilleristä. Hän saattaisi itsekin sellaisen ottaa. Mieluummin hän kävisi kuitenkin keskustelua siitä, kannattaako kaikkia vaivoja hoitaa niin tehokkaasti.

− Mielestäni nyt pitäisi keskustella siitä, pitääkö aina hoitaa niin tehokkaasti. Kannattaako elämää pidentää tehokkailla lääkkeillä? Carita Raittinen pohtii.

Itsemurhapillerin sijaan hän ehdottaisi, että elämää alettaisiin "jarruttaa" hieman aikaisemmin. Niin, että kaikkia vaivoja ei hoidettaisi.

− Tietenkään ei saa antaa kenenkään kärsiä. Esimerkiksi kipuun ja hengenahdistukseen pitää antaa lääkkeitä, Raittinen lisää.

Itsemurhapillerillä tuskin kysyntää

Raittinen ajattelee tällä hetkellä, että voisi ottaa itsemurhapillerin siinä vaiheessa, kun hänen elämässään ei ole enää mitään sisältöä. Toisaalta hän epäilee, että mieli saattaa muuttua tosipaikan tullen.

− Meillä on paljon vanhuksia, jotka ovat kyllästyneitä elämäänsä ja ovat sitä mieltä, että saisi riittää jo. En silti usko, että he ottaisivat pillerin, jos sitä heille tarjottaisiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja