Mainos

Hoitoalan yrittäjä Ritva sai tiukassa paikassa lainaa: ”Pääsimme jatkamaan toimintaa heti seuraavana päivänä”

Vielä reilut viisi vuotta sitten Ritva pyöritti miehensä kanssa hevostilaa ja vastasi vaihtoehtohoitoja tarjoavan yrityksen toiminnasta. Talousvaikeuksien vuoksi rakkaista hevosista piti lopulta luopua ja firman toimintaa supistaa. Yrityksen haastavissa vaiheissa Ritva on saanut nopeasti lainaa kotimaiselta Yritysluotolta ja päässyt eteenpäin.

Talouden taantuma vuonna 2014 vähensi kysyntää, ja Ritva joutui hoitoalan yrityksensä kanssa tilanteeseen, jossa oli pakko tehdä korjaavia liikkeitä. Ritvalla ja hänen miehellään oli vielä silloin oma hevostila, ja samalla he pyörittivät eläinten ja ihmisten hermoratahoitoja tarjoavaa yritystä.

– Vuonna 2013 meni vielä hyvin, mutta seuraavana vuonna toimeksiannot vähenivät. Samalla piti kuitenkin investoida ja lisätä firman markkinointia. Löysin Yritysluoton tiedot netistä ja otin heti yhteyttä. Sain nopeasti 3 000 euron lainan, joka auttoi siinä tilanteessa eteenpäin, Ritva kertoo.

Ritva pyörittää yritystä miehensä kanssa niin, että Ritva omistaa yhtiön, jossa mies on työntekijänä. Hevostilasta Ritva ja hänen miehensä ovat luopuneet muutama vuosi sitten taloudellisista syistä.

– Se oli luonnollisesti kova paikka meille. Sen jälkeen olemme keskittyneet hermoratojen kautta annettaviin vaihtoehtohoitoihin, joita teemme ihmisille, hevosille ja koirille, Ritva kertoo.

Hermoratahoidoissa tarvitaan muun muassa kalliita sähkölaitteita, joita ilman työtä ei voi tehdä.

– Hoitoihin tarvittava laserlaite maksaa vajaat 5 000 euroa ja sähkökynä useamman tonnin. Jokin aika siten laserlaite meni rikki, ja silloin piti saada uusi laite nopeasti tilalle.

Yritysluotto – kotimainen palvelu

• Yritysluotto on suomalaisen OPR-Finance Oy:n tarjoama palvelu

• Sopii yrityksille, jotka painivat kassavirran vaihteluiden aiheuttamissa tai muissa yllättävissä taloudenpidon haasteissa

• Hakeminen tapahtuu nopeasti ja helposti verkossa

• Tutustu Yritysluoton lainamahdollisuuksiin

• Lue lisää Yritysluotto.fi:n yrityslainasta  

Tuolloin Ritva soitti ensin Yritysluottoon ja teki sen jälkeen lainahakemuksen netissä. Yritysluotto lupaa antaa lainapäätöksen samana päivänä ja rahat tilille seuraavana päivänä. Ritva kertoo Yritysluoton ripeän toiminnan pelastaneen tilanteen.

– Sain jo samana päivänä tekstiviestillä ilmoituksen, että rahat ovat tilillä. Uuden laserlaitteen saimme käyttöön jo seuraavana päivänä.

Laitteiden toimiminen on välttämätöntä yritykselle, joka toimii tarpeen mukaan viikon jokaisena päivänä.

– Jos asiakas tarvitsee nopeasti hoidon, hän saa sen. Rahoitusta ei voi odottaa useita päiviä ilman, että talous kärsii huomattavasti, Ritva sanoo.

Toinen välttämätön suurehko kuluerä yrityksessä on auto. Ritvan mies kulkee autolla ympäri Suomen tekemässä hoitoja.

– Auto on toisinaan hajonnut matkalla ja se on pitänyt saada nopeasti korjattua. Sellaisissa tapauksissa tarvitaan myös rahaa nopeasti, jotta matka voi jatkua.

Luottamus on kasvanut puolin ja toisin

Ensimmäisen lainansa Ritva maksoi takaisin puolessa vuodessa. Sen jälkeen hän on tukeutunut Yritysluottoon säännöllisesti.

– Olen ottanut lainaa noin kaksi kertaa vuodessa, viimeksi viikko sitten. Samalla, kun asiakassuhde on syventynyt, on luottamus kasvanut puolin ja toisin.

Yritysluotto on suomalaisen OPR-Finance Oy:n tarjoama rahoituspalvelu, jolta voi hakea lainaa 3 000–100 000 euroa. Hakemus tehdään verkossa, eikä tilinpäätösdokumentteja tarvita.

– Henkilökunta on ystävällistä ja asiansa tuntevaa ja hakemukset käsitellään nopeasti. Palvelu on toiminut joka kerta hyvin, joten ei ole ollut tarvetta vaihtaa luotonantajaa toiseen, Ritva sanoo.

Laskujen kasaantumiseen syytä varautua

Ritvan yritys tarjoaa vaihtoehtohoitojen lisäksi myös kirjanpitopalveluita.

– Kirjanpito-ohjelma on yksi suurehko menoerä, joka pitää maksaa kolmen kuukauden välein. Jos siihen kasaantuu vielä muitakin laskuja, niin saattaa tulla tarve tilapäiselle avulle. Jos suinkin tiedän etukäteen, että laskuja on tulossa monta, varaudun siihen rahallisesti jo etukäteen, Ritva kertoo.

Ritva kiittelee Yritysluoton toiminnan selkeyttä ja ystävällisyyttä. Lainanottaja saa tietää tarkasti etukäteen, minkä hinnan hän tulee lainasta kokonaisuudessaan maksamaan.

– Näissä tilanteissa soitan aina Yritysluotolle ennen kuin lähetän hakemuksen. Joka kerta he ovat olleen ystävällisiä ja kuunnelleet asiani rauhassa. Minulle on tullut tunne, että heidän palvelussaan mennään aina ihminen edellä, Ritva summaa.

Asiakaslähtöisyys OPR-Financen arvona

Yritysluoton yleisimpiä käyttökohteita ovat perinteisesti olleet käyttöpääoma, kassavaje ja erilaiset investoinnit. Viime vuosina lainarahaa on käytetty yhä enemmän liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvattamiseen.

– On ollut hienoa nähdä, miten esimerkiksi Ritvan yritys on pystynyt mukauttamaan ja kehittämään liiketoimintaansa talouden heilahteluista huolimatta. Ja tuntuu hyvältä, että olemme voineet olla avuksi yrittäjän arjessa, kertoo Yritysluoton tuotepäällikkö Tommi Vaittinen.

Asiakaslähtöisyys onkin yksi OPR-Financen arvoista ja Yritysluoton asiakastyytyväisyys on jo pitkään ollut hyvällä tasolla.

– Siinä työssä emme tietenkään koskaan ole valmiita, vaan asiakkaan odotukset on lunastettava joka päivä. Mutta kyllä tällaiset pitkäaikaisen asiakkaan kiitokset antavat tsemppiä koko tiimille, Vaittinen sanoo.


Lue myös:

    Uusimmat