Hoikkuuden salaisuus piileekin näissä keittiövälineissä?

Laihduttajat tietävät, mitä ruokia suosia ja välttää onnistuakseen painonpudotuksessa. Kuitenkin myös keittiövälineet saattavat edesauttaa onnistunutta painonpudotusta.

Saatat jo omistaa tehosekoittimen, mutta terveellisen ruoan valmistukseen on olemassa myös muunlaisia apuvälineitä. Ravitsemusterapeutti ja laihdutuskirjailija Joy Bauer ja Cook Yourself Thin Faster -kirjan kirjoittaja Lauren Deen neuvovat parhaat keittiökojeet hoikempaan elämään.

Sauvasekoitin

Kätevä työkalu mahdollistaa sosekeittojen valmistuksen suoraan kattilassa, tai sen avulla voi hurauttaa terveellisen smoothien käden käänteessä. Tutkimusten mukaan kevyen keiton syöminen ennen ateriaa auttaa pienentämään annoskokoa – Bauer kehottaa suomimaan esimerkiksi keitettyä kukkakaalia, parsakaalia tai kurpitsaa.

Höyrytin

Kasvikset voi valmistaa terveellisesti höyryttämällä lisäämättä niihin ylimääräisiä öljyjä tai rasvoja. Höyrytin kelpaa myös kalan valmistukseen.

Öljynsuihkutin

Täytä suihkepullo rypsi- tai oliiviöljyllä, ja voit säästää huomattavan määrän kaloreita! Jos kaadat pannulle öljyä suoraan pullosta, annostelet sitä luultavasti liikaa. Suihkepullon avulla taas saat koko pannun öljyttyä pelkällä teelusikallisella.

Omenaleikkuri

Edullinen omenaleikkuri auttaa viipaloimaan omenan ja poistamaan sen keskiosan käden käänteessä. Tämä madaltaa todennäköisesti kynnystä terveellisen välipalan nauttimiseen, ja palaset voi myös pakata vaivatta mukaan.

Muffinivuoat

Muffinivuoilla voi valmistaa paljon muutakin kuin sokerisia muffineja – tee sillä esimerkiksi pienikokoisia piiraita tai käytä sitä lisäkkeiden koon määrittelyyn.

Oikean kokoiset lautaset

Bauerin mukaan lautasten koko on kasvanut muutamassa vuosikymmenessä 21 senttimetristä jopa 30 senttiin, joten lautasten kanssa kannattaa olla tarkkana. Naisen mukaan alkuruokalautasen kokoinen annos riittää, ja sen halkaisijan tulisi olla noin 22 senttiä.

Pienikokoiset lasit ja espressokupit

Bauer kertoo käyttävänsä pieniä kuppeja esimerkiksi jälkiruokavanukkaiden tarjoiluun. Annos näyttää kauniilta ja on vielä niin pieni, ettei liikoja kaloreita tule ahmittua kerralla.

Lähde: Health24.com

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja