Mainos

Hodorkovskin oikeudenkäynti alkoi

Mihail Hodorkovskin oikeudenkäynti on alkoi suljetuin ovin Moskovassa.

Oikeudenkäynti venäläistä öljymiljardööriä Mihail Hodorkovskia vastaan on alkanut moskovalaisessa tuomioistuimessa. Esikäsittely päättyi lyhyeen verottajan pyydettyä puolustuksen yllätykseksi lykkäystä.

Syyttäjä vaatii Hodorkovskille enimmillään kymmenen vuoden vankeusrangaistusta petoksesta ja veronkierrosta, jotka ovat aiheuttaneet yli miljardin dollarin vahingon valtiolle. Syytteen mukaan Hodorkovski olisi muun muassa kaapannut vastikkeetta viidenneksen Apatit-lannoiteyhtiön osakekannasta, kun se yksityistettiin vuonna 1994.

Hodorkovski on kiistänyt syyllisyytensä. Puolustus vaatii, että oikeus ottaisi käsiteltäväkseen samanaikaisesti Hodorkovskia ja tämän liikekumppania Platon Lebedeviä vastaan nostetut syytteet, jotka kytkeytyvät myös Apatit-yhtiöön. Lebedevin oikeudenkäynti alkoi viime viikolla.

Hodorkovski tuotiin Meshtshanskin oikeuteen suuren poliisivartion ympäröimänä Matrosskaja Tishinan vankilasta, missä hän on istunut seitsemän kuukautta tutkintavankeudessa. Oikeuden edessä seisoi hiljainen mielenosoittajien joukko, joka julisteissaan vaati Hodorkovskin vapauttamista.

Toimittajia ei päästetty seuraamaan oikeudenistuntoa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-Itar-Tass)

(Seitsemän uutiset 28.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.