Mainos

HK Ruokatalo tyytymätön Suomen tulokseensa

Baltiassa yhtiöllä meni kovaa, liikevaihto siellä lähes kaksinkertaistui.

Lihayhtiö HK Ruokatalon voitto ennen veroja kasvoi viime vuonna 34 miljoonaan euroon toissa vuoden 20 miljoonasta eurosta. Liikevaihto nousi 934 miljoonaan euroon 883 miljoonasta eurosta.

HK Ruokatalo ei kuitenkaan ole tyytyväinen liiketoimintojensa kehitykseen Suomessa, jossa liikevaihdon ja -tuloksen nousu oli vaatimatonta verrattuna Puolaan ja Baltiaan.

Liikevoittoprosentti jäi Suomessa 3,6:een, kun HK:n tavoitteena on 5 prosenttia. Yhtiön mukaan Suomen liiketoimintoja kuvasi voimakas rakennekehitys, jonka on määrä nostaa jatkossa kannattavuutta ja kilpailukykyä.

Kannattavuusongelmia oli etenkin punaisissa lihoissa ja lihavalmisteissa. Sen sijaan siipikarjassa HK saavutti tulostavoitteensa.

Kovinta vauhtia HK piti Baltiassa, jossa liikevaihto nousi 15 prosenttia ja liikevoitto lähes kaksinkertaistui. Puolassa yhtiö oli alkuvuodesta jopa edellä tavoitteitaan, mutta loppuvuodesta kilpailun kiristyminen taittoi myönteisen kehityksen.

Tänä vuonna HK Ruokatalo on merkittävästi viime vuotta suurempi yhtiö, sillä yhtiö osti viime vuoden lopulla Ruotsin suurimman lihayhtiön Swedish Meatsin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.