HK Ruokatalo lopettaa tuotannon Tampereella

HK Ruokatalo siirtää toimintansa Tampereelta Vantaalle ja Forssaan. YT-neuvottelut alkoivat viime helmikuussa.

Elintarvikeyhtiö HK Ruokatalo vähentää yli 120 työntekijää Tampereen-tehtaaltaan. Yhtiö lopettaa toiminnan tehtaalla maaliskuun lopussa.

Tampereen-tehtaalta vähennettävistä työntekijöistä 117 on työntekijöitä ja 7 toimihenkilöitä. Noin 40 tehtaan työntekijöistä siirtyy yhtiön muille tehtaille tai on jo vaihtanut työnantajaa.

Tampereen tehtaan yhteistoimintaneuvotteluja käytiin noin puoli vuotta. Neuvottelujen taustalla on yhtiön kaksivuotinen rakennemuutosohjelma, jolla se tavoittelee 15-20 miljoonan euron vuotuisia säästöjä.

Osana ohjelmaa HK Ruokatalo lopettaa lokakuussa myös elintarviketuotantonsa Turussa. Keväällä päättyneissä yt-neuvotteluissa yhtiö kertoi vähentävänsä noin 170 työpaikkaa Turussa.

Turun ja Tampereen tehtaiden toimintoja HK Ruokatalo siirtää Forssaan ja Vantaalle. Forssaan yhtiö keskittää tuoreen lihan jatkojalostuksen ja Vantaalle logistiikan sekä jauhelihatuotannon.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat