HJK ja Inter iskevät yhteen cup-finaalissa

Turun Inter ja jalkapalloliigan kärkijoukkue HJK etenivät Suomen cupin loppuotteluun lauantaina.

Inter syötti FC Lahdelle karvasta kalkkia välierässä Kisapuistossa lauantaina.

Kamppailu ratkesi vasta jatkoajalla, kun turkulaisten järkälemäinen hyökkääjä Irakli Sirbiladze pääsi lahtelaispuolustuksen keskeltä niittaamaan pallon maalin kattoon ohi maalivahti Henrik Moisanderin.

Varsinaisen peliajan maaleista vastasivat Interin nuori toppari Juuso Hämäläinen sekä tasoituksen 78. minuutilla nikannut Ariel Ngueukam eli Tuco.

Hämäläinen oli ottelun jälkeen onnellinen, mutta sangen väsynyt.

- Oli kyllä ihan uskomaton taistelu koko joukkueelta. Meistä paistoi se, että haluamme tosissamme voittaa Suomen cupin, Hämäläinen sanoi.

Omalle onnistumiselleen hän vain naureskeli.

- Aika tyypillinen osuma meikäläiselle. Pallo tuli hyvin etualueelle, josta pääsin survomaan sen verkkoon.

Interin päävalmentaja Job Dragstma oli hyvin tyytyväinen voiton jälkeen.

- Tämä oli hyvä tulos meille. Tasainen peli, joka olisi voinut kääntyä kummalle tahansa, Dragtsma luonnehti.

FC Lahden vastuuluotsi Toni Korkeakunnas harmitteli hukattuja tekopaikkoja.

- Elämme nyt pikkuisen vaikeampaa vaihetta. Tämä vain vahvistaa meitä. Nyt meiltä puuttui viimeistelystä Rafael-mainen kylmäpäisyys, Korkeakunnas sanoi pettyneenä.

Baah ja Kandji osuivat HJK:lle

HJK haki finaalipaikan Maarianhaminasta kaatamalla paikallisen IFK:n 2-1.

IFK aloitti ottelun vahvemmin ja sai erikoistilanteista luotua painetta HJK:n maalille. Maalia ei kuitenkaan syntynyt, ja vähitellen ote siirtyi HJK:lle.

Gideon Baah vei HJK:n johtoon, ja taukoa kohti mentiin vieraiden hallinnassa.

Sama tahti jatkui toisella puoliajalla ja Macoumba Kandji tuplasi HJK:n johtolukemat. Vähitellen IFK Mariehamn sai kuitenkin taas otetta, ja Luis Solignacin komea kavennusmaali 20 minuuttia ennen loppua antoi lisäuskoa kotijoukkueelle. Pallo pyöri HJK:n kenttäpuoliskolla, mutta tasoitukseen saakka IFK:n voimat eivät riittäneet.

- Vaikean alun jälkeen saimme hyvän otteen, ja olisimme voineet johtaa tauolla parillakin maalilla, tuumi HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

- Loppua kohden ja etenkin kavennusmaalin jälkeen ote oli kuitenkin IFK:lla. Viimeiset 15-20 minuuttia eivät olleet meille helppoja, mutta hyvä, että pystyimme pitämään johdon loppuun saakka.

Lue myös:

    Uusimmat