Mainos

Historiallinen moskeija räjäytetty Mosulissa – Isis syyttää Yhdysvaltoja, Irak Isisiä

Irakin Mosulissa tuhoutui historiallinen minareetti ja moskeija myöhään keskiviikkona. Kaupungin taistelujen osapuolet syyttivät tuhosta vastapuolta.

Irakin joukkojen komentajan mukaan äärijärjestö Isis räjäytti historialliset maamerkit, kun Irakin joukot olivat edenneet vanhassa kaupungissa moskeijan lähelle.

– Joukkomme lähestyivät heitä syvällä vanhassa kaupungissa. Kun joukot pääsivät 50 metrin päähän Nurin moskeijasta, teki Daesh (Isis) jälleen historiallisen rikoksen räjäyttäessään Nurin moskeijan ja Hadban minareetin, komentaja kertoo tiedotteessa.

Isis puolestaan syyttää moskeijan ja minareetin tuhosta Yhdysvaltojen iskua. Isisin syytöksistä kertoo äärijärjestön Amaq-propagandasivusto.

Kalifaatin syntypaikka 

Isisin johtaja Abu Bakr al-Baghdadi teki nyt tuhoutuneessa moskeijassa ainoan julkisen esiintymisensä vuonna 2014, kun hän julisti Isisin kalifaatin syntyneen.

Tuhoutuneet moskeija ja minareetti ovat jonon jatkoa useille historiallisille monumenteille, jotka äärijärjestö on tuhonnut Irakissa ja Syyriassa kalifaatin perustamisen jälkeen.

Irakin joukot aloittivat maanantaina uuden hyökkäyksen vallatakseen Mosulin vanhan kaupungin Isisin taistelijoilta, jotka ovat taistelleet kiivaasti vastaan. Isisin taistelijat ovat ansoittaneet taloja ja miinoittaneet katuja.

Kaupungissa uskotaan edelleen olevan loukussa ainakin 100 000 siviiliä, joita käytetään ihmiskilpinä.

Irakilaisjoukot ovat vallanneet Mosulia takaisin lokakuusta lähtien. Yhdysvaltain johtama liittouma on tukenut hyökkäystä ilmaiskuilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.