Hirvittävää eläinrääkkäystä: Teinipojat käyttivät siiliä jalkapallona

Lauantaina ohikulkijat joutuivat todistamaan kuinka teini-ikäiset pojat pahoinpitelivät siiliä ja potkivat sitä jalkapallon tapaan Ruotsin Gotlannissa. Asiasta uutisoi Expressen.

Sunnuntaina Gotlannin siiliyhdistys sai hoiviinsa pahoin loukkaantuneen siilin. Yhdistys oli kutsuttu paikalle, kun ohikulkija oli nähnyt kahden teini-ikäisen pojan potkivan eläintä keskenään ja käyttäneen sitä jalkapallona.

Loukkaantunut siili vietiin hoitoon villieläinkeskukseen, mutta pienistä toipumisen merkeistä huolimatta eläin ei selvinnyt enää vammoistaan. Tiistaina pahoin potkimisesta vammautunut siili kuoli.

– Toivoimme, että siili olisi toipunut, sillä se söi ja joi ahkerasti. Mutta kun se yritti kävellä, se vain huojui, josta tajusimme sen halvaantuneen. Sen on ollut pakko saada isku selkärankaansa tai kalloonsa pahoinpitelyn seurauksena, joten meidän oli pakko lopettaa se eläinsuojelullisista syistä, eläinlääkäri Lotta Persson, joka toimii myös Gotlannin siiliyhdistyksessä, sanoo.

Eläinrääkkäystä todistanut silminnäkijä ei ollut uskaltanut puuttua tilanteeseen, vaan oli palannut paikalle muutamia tunteja tapahtuneen jälkeen. Silloin teinipojat olivat jo poistuneet paikalta.

– On hirvittävää, kuinka nuoret rääkkäävät eläimiä ja tämä ei todellakaan ole ensimmäinen kerta, kun näin käy. Tällaisesta tulee vihaiseksi ja surulliseksi. Ja ennen kaikkea sitä miettii, kuinka tällainen teko voidaan perustella, Persson kommentoi.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja