Mainos

Hirviöhai kuohuttaa internetissä – uskotko sinä kuvan olevan aito?

Internetissä kohistaan nyt jättimäisestä haista. Australian rannikolla kalastajan ilmeisesti kuvaama jättimäinen hai aiheuttaa epäilyksiä kuvan aitoudesta ja etenkin siitä, missä ja milloin kuva on edes otettu.

Hirviöhaista uutisoivat etenkin paikalliset uutissivustot, muun muassa Northern Star -sivusto. Tarinan mukaan kalastaja Australian Tweed Coastilta pyydysti kalastusaluksen kannelleen jättimäisen hain, joka oli juuri syönyt vasarahain. Internetissä kiertää kuitenkin tällä hetkellä olettamuksia, että kuva ei ole aito.

Northern Starin päivitetyn uutisen mukaan hai on kuitenkin napattu viime kuussa. Alkuperäisen jutun mukaan viikonloppuna ja huomattavasti lähempänä rannikkoa.

– Olin taistelemassa vasarahain kanssa, kun hai nousi pintaan ja nielaisi pienemmän vasarahain, kalastaja kertoo australialaislehdelle.

Brittiläinen The Daily Telegraph seuraa myös haikuvia. Sen mukaan Byron Bayssa asuva australialaismies Geoff Brooks on ladannut hirviöhain kuvat Facebookiin, mutta ei itse ole ottanut kuvia haista.


Nelimetrinen hai on asiantuntijoiden kuva-analyysien mukaan tiikerihai, joka voi suurimmillaan kasvaa jopa 7 metrikseksi. Kalastaja nimeltä Matthew vakuuttaa Northen Starille, että kuva on aito.

– Minä otin valokuvan ja minä pyydystin hain. Pyydystin sen 22 kilometrin päässä rannikosta.


Kuva suuresta tiikerihaista lähti kiertämään nopeasti sosiaalisessa mediassa, missä myös kerrottiin, että hai on pyydystetty viime viikonloppuna. Australialainen Byron Bayssa majapaikkaansa pitävä ympäristöjärjestö Positive Change for Marine Life on ilmoittanut tutkivansa asiaa.

Joidenkin tietojen mukaan hain ruumis on luovutettu Austalian kansalliselle tiedevirastolle, mutta The Daily Telegraphin mukaan virasto ei ole tietoinen mistään haista.

Northern Star -lehti, joka on tavoittanut hain ilmeisesti pyydystäneen kalastajan, kertoo, että kalastaja otti haista muistoksi itselleen hampaan. Mitään lakia ei myöskään ole rikottu hain pyydystämisessä, lehti kertoo.

Lisäksi viihteellinen Buzzfeed-sivusto kyseenalaistaa koko hain olemassaolon. Artikkelissaan sivusto on kerännyt eri twiittejä sosiaalisesta mediasta, jotka osoittavat tai eivät osoita hain olemassaoloa.

Hirviöhai nousi otsikoihin Australian Byron Bayssa, koska alueella on tapahtunut viime aikoina useita haihyökkäyksiä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.