Hirvenrintaterriiniä ja timjami-paahdettuja syysvihanneksia 30.9.2000

toim. Sari-Leena Heilanen

Hirvenrintaterriiniä ja timjami-paahdettuja syysvihanneksia


600 g hirvenrintaa luuttomana
1 sipuli kuorittuna
1 porkkana kuorittuna
50 g selleriä kuorittuna
50 g palsternakkaa kuorittuna
1 laakerinlehti
2 maustepippuria
suolaa
Suolaa hirvenrinta kevyesti noin tuntia ennen. Laita suolattu hirvenrinta kattilaan runsaaseen veteen. Anna kiehua liedellä ja kuori pintaa muodostuva verivaahto pois.
Lisää sekaan kuoritut juurekset sekä mausteet. Juurekset voivat olla kokonaisia, sillä niiden tarkoituksena on antaa lihalle ja liemelle makua. Anna lihan kiehua hiljalleen noin 4 tuntia. Nosta kypsä hirvenrinta liemestä ja anna jäähtyä. Siivilöi liemi huolellisesti. Revi jäähtynyt hirvenliha suikaleiksi.

terriini:

2 pkt kylmäsavu pekonia siivuina
5 dl hirvenrinta lientä
8 kpl liivatelehteä (liota liivatteet kylmässä vedessä)
Paista pekonit toiselta puolelta ja valuta huolellisesti paperin päällä pois. Vuoraa terriinivuoka tuorekelmulla ja vuoraa pekonisiivuilla. Kuumenna liemi ja lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet. Asettele revitty hirvenliha vuokaan vuorotellen liivateliemen kanssa. Täytä vuoka hieman yli reunojen ja taita pekonisiivut päälle. Käännä kelmut kiinni ja aseta terriinivuoka painon alle vuorokaudeksi.

juurekset:

80 g lanttua ja naurista sekä bataattia kuorittuna
4 salottisipulia
kauden sieniä
tuoretta timjamia
hunajaa
suolaa ja pippuria
voita paistamiseen
Kuutio kuoritut juurekset. Lämmitä pannulla voi. Kuullota sienet, sipuli ja juureskuutiot. Mausta timjamilla, hunajalla, suolalla ja pippurilla. Siirrä juurekset vuokaan ja anna hautua uunissa n.175-200 asteessa kypsäksi.

Lue myös:

    Uusimmat