Mainos

Hirmumyrsky Dorian laantui kakkoskategorian hurrikaaniksi Yhdysvaltain itärannikolla – ihmisiä liikkui kaduilla veneillä

4:59
Punainen Risti lähetti apua Dorianin runtelemille Bahamasaarille.

Hirmumyrsky Dorian sahasi torstaina kahden myrskykategorian väliä Yhdysvaltain itärannikon tuntumassa. Dorian oli iltapäivällä Suomen aikaa laantunut kakkoskategorian hurrikaaniksi, kun se vasta aamulla oli ehtinyt voimistua kolmoskategoriaan viisiportaisella asteikolla.

Myrsky on liikkunut Etelä- ja Pohjois-Carolinan osavaltioiden rannikkoalueilla. Ainakin osia Charlestonin kaupungista Etelä-Carolinassa oli torstaina veden vallassa. Yhdysvaltalaismedian välittämissä kuvissa näkyi ihmisiä, jotka liikkuivat kaduilla veneillä.

Sekä Pohjois- että Etelä-Carolinan osavaltioiden rannikkoalueille on annettu tornadovaroituksia ja varoitettu myös hengenvaarallisesta tulvavuoksesta, joka saattaa nousta yli kahteen metriin. Viranomaiset ovat kehottaneet satoja tuhansia ihmisiä hakeutumaan suojaan myrskyn tieltä Pohjois- ja Etelä-Carolinassa sekä Georgiassa.

Pohjois-Carolinassa tornado tuhosi lukuisia koteja torstaina, kertoi uutiskanava CNN.

Dorian kylvi aiemmin laajaa tuhoa viitoskategorian hurrikaanina Bahamasaarilla. Yli 76  000 ihmistä on YK:n mukaan hätäavun tarpeessa Bahamalla myrskytuhojen vuoksi. New York Timesin mukaan ainakin 23 ihmistä on kuollut myrskyn vuoksi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja